MotoGP: «Τρόμαξε» τους αντιπάλους του ο Μάρκεθ
NEWSMOTO
Οι δοκιμές της Μαλαισίας ολοκληρώθηκαν με τον Μαρκ Μάρκεθ να δίνει το πρώτο δείγμα της τρομακτικής του ταχύτητας.
Το πρώτο τριήμερο δοκιμών προετοιμασίας του MotoGP για το 2025 ολοκληρώθηκε με την 3η μέρα στην πίστα της Σεπάνγκ. Χωρίς τους τραυματίες Μαρτίν (Aprilia), Φερνάντεζ (Aprilia) και Ντι Τζιαναντόνιο (Ducati) οι οποίοι επέστρεψαν στην Ευρώπη για να περιποιηθούν τα τραύματά τους, η δράση στην πίστα συνεχίστηκε με περισσότερες δοκιμές σε μεγάλες αποστάσεις και προσομοιώσεις αγώνα.
Just landed in Barcelona and direct to the hospital🏥
— MotoGP™🏁 (@MotoGP) February 7, 2025
Time to fix the injury for @88jorgemartin so he can jump on the bike as soon as possible 🦾#MotoGP pic.twitter.com/778dKBrkgZ
Η προσομοίωση Αγώνα Sprint που επιχείρησε ο Μαρκ Μάρκεθ ήταν εκείνη που συζητήθηκε περισσότερο στα paddock. Ο Ισπανός της εργοστασιακής Ducati τις προηγούμενες ημέρες είχε επικεντρωθεί στο να αξιολογήσει τον νέο κινητήρα της GP25 και δεν ασχολήθηκε ιδιαίτερα με τους χρόνους. Την τελευταία μέρα όμως αποφάσισε να κάνει μια σειρά 10 γύρων, προσομοιώνοντας τον Αγώνα Sprint και το αποτέλεσμα ήταν τρομακτικό.
The wait is over. @marcmarquez93 in official colours. 🔴#MotoGP pic.twitter.com/VraES3uPpt
— MotoGP™🏁 (@MotoGP) February 5, 2025
Ο Ισπανός κατάφερε να σημειώσει ένα μέσο όρο 1:57.929 στους δέκα συνεχόμενους γύρους. Αν συγκρίνουμε αυτή την επίδοση με τον ρυθμό του νικητή πέρυσι στον Αγώνα Sprint, Χόρχε Μαρτίν με μέσο όρο αγώνα 1:58.496, τότε μπορούμε να καταλάβουμε την ταχύτητα του Μάρκεθ στη σέλα της εργοστασιακής Ducati. Παρόμοιο ρυθμό με τον Μάρκεθ πάντως είχε ο Πέκο Μπανάια δείχνοντας ότι η Ducati έχει τον πρώτο λόγο και το 2025.
Στην κορυφή της κατάταξης την 3η ημέρα στη Μαλαισία βρέθηκε ο Άλεξ Μάρκεθ με την Gresini Ducati. Πολύ κοντά στον Ισπανό βρέθηκε ο Πέκο Μπανάια ο οποίος ήταν πολύ ικανοποιημένος με την καινούρια μοτοσικλέτα, ενώ ο teammate του Μαρκ Μάρκεθ έμεινε στην 5η θέση.
The 1.56 club 🚀#MotoGP pic.twitter.com/RPywdkQdjG
— MotoGP™🏁 (@MotoGP) February 7, 2025
Εξαιρετικός για μια ακόμα ημέρα ήταν ο Φάμπιο Κουαρταράρο με την Yamaha. Ο Γάλλος ολοκλήρωσε την ημέρα στην 3η θέση εκπέμποντας θετικά μηνύματα ανάκαμψης της Yamaha το 2025. Στην 4η θέση βρέθηκε ο Φράνκο Μπορμπιντέλι της VR46 Ducati και την εξάδα έκλεισε ο ταχύτατος Πέδρο Ακόστα με την KTM.
Ταχύτερη Honda ήταν εκείνη του Γιόχαν Ζάρκο στην 7η θέση, επίσης με πολύ θετική αίσθηση από τη νέα RC213V, κάτι που επιβεβαίωσε και η 9η θέση του Ζοάν Μιρ. Στη δεκάδα βρέθηκε ο Μάρκο Μπεζέκι με την εργοστασιακή Aprilia, ενώ ακόμα μια Yamaha, αυτή του Άλεξ Ρινς έκλεισε τη δεκάδα.
🏍️💨 Fabio Quartararo is going into 2025 at full throttle ✊#MonsterYamaha | #YamahaMotoGP | #YamahaFactoryRacing | #MotoGP | #SepangTest | #FabioQuartararo | #FQ20 | @MotoGP pic.twitter.com/1iYUgl0axZ
— Monster Energy Yamaha MotoGP (@YamahaMotoGP) February 6, 2025
Επόμενη συνάντηση των ομάδων του MotoGP είναι προγραμματισμένη για τις δοκιμές της Ταϊλάνδης στις 12-13 Φεβρουαρίου, ενώ λίγες ημέρες πριν (8 Φεβρουαρίου) θα πραγματοποιηθεί η επίσημη παρουσίαση όλων των ομάδων στην Ταϊλάνδη.
Χρόνοι τριημέρου δοκιμών MotoGP Μαλαισίας
Ακολουθήστε το newsauto.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις