Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η ηλεκτρική BMW M3 ακούγεται! (+video)

Ελλάδα 9:05
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
        string(57) "Η ηλεκτρική BMW M3 ακούγεται! (+video)"
    

Η ηλεκτρική BMW M3 ακούγεται! (+video)

ΝΕΑ

Η M3 στην πορεία της προς την ηλεκτροκίνηση υιοθετεί τη φιλοσοφία του Hyundai Ioniq 5 N και κάνει θόρυβο! Κυριολεκτικά και μεταφορικά!

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Newsauto.gr on Google
Advertisement
Advertisement

Πριν το τέλος του 2025, η BMW σκοπεύει να έχει παρουσιάσει την νέα και αμιγώς ηλεκτρική M3. Μέχρι να έρθει αυτή η στιγμή, η βαυαρική εταιρεία δημοσιοποιεί βίντεο τύπου ντοκιμαντέρ, δείχνοντάς μας την εξέλιξη του σπορ μοντέλου, μαζί με συνεντεύξεις των μηχανικών του τμήματος M.

Το τελευταίο από αυτή τη σειρά βίντεο αποδείχθηκε αποκαλυπτικό. Αρχικά, μας ταξιδεύει στην πόλη του Arjeplog στη Λαπωνία, όπου η BMW έχει στήσει ένα ιδιωτικό κέντρο δοκιμών.

Στα τελευταία δευτερόλεπτα του βίντεο, δύο μηχανικοί της BMW M μπαίνουν στην M3, με τον οδηγό να την επιταχύνει. Εκεί ακριβώς είναι που ακούμε από τα ηχεία συνθετικούς θορύβους εξάτμισης, οι οποίοι σε μπερδεύουν και νομίζεις πως ακούς έναν αληθινό εξακύλινδρο εν σειρά να δουλεύει σε ψηλές σ.α.λ.

Advertisement
Advertisement

Δυστυχώς, το βίντεο τελειώνει πριν προλάβουμε να ακούσουμε περισσότερα. Ωστόσο, παρατηρήσαμε τα paddles στο τιμόνι και το μυαλό πηγαίνει απευθείας στην προσομοίωση κιβωτίου με τις fake σχέσεις που έχει το Hyundai Ioniq 5 N.

Ούτως ή άλλως, η BMW M παραδέχθηκε πέρυσι ότι τα σπορ EV της θα έχουν ψεύτικες σχέσεις κιβωτίου. Με λίγο περισσότερη προσοχή, παρατηρεί κανείς ότι ο οδηγός ήταν… έτοιμος να χρησιμοποιήσει το δεξί paddle για να «ανεβάσει».

Αξίζει να υπενθυμίσουμε, πως ο CEO του τμήματος M, Frank van Meel παραδέχθηκε το 2024 αφού βγήκε το Ioniq 5 N, πως «Αυτό που έκανε η Hyundai με την προσομοίωση κιβωτίου και ήχου είναι η λύση στη σπορ οδήγηση. Κάτι τέτοιο χρειαζόμαστε και για τα δικά μας γρήγορα αυτοκίνητα».

Advertisement

Αναφορικά με την προσομοίωση αλλαγής σχέσης και αν θα τη δούμε σε μελλοντικά M μοντέλα, ο van Meel είχε τότε τονίσει ότι «Δουλεύουμε πάνω σε αυτό εδώ και μερικά χρόνια και πιστεύω πως έχουμε μερικές πολύ ενδιαφέρουσες λύσεις στο θέμα».

Όπως όλα δείχνουν, η νέα M3 δεν απέχει πολύ από την επίσημη παρουσίασή της. Εάν όσα προλογίζει η BMW είναι όπως φαίνονται, τότε σύντομα θα έχουμε ένα ακόμα συναρπαστικό σπορ EV στην αγορά, που πέρα από την άμεση ισχύ που του εξασφαλίζει η μπαταρία και τα ηλεκτρικά μοτέρ, θα έχει και τη συμμετοχικότητα που απαιτεί αυτή η κατηγορία.

Advertisement

Ακολουθήστε το newsauto.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις