Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τετρακίνηση για τις XF και XJ

Ελλάδα 7:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τετρακίνηση για τις XF και XJ

ΝΕΑ

Τετρακίνηση για τις XF και XJ

ΝΕΑ

Την προσθήκη συστήματος AWD στα δύο sedan της, την XF και την XJ, ανακοίνωσε η Jaguar. Οι τετρακίνητες εκδόσεις θα προσφέρονται μόνο με το νέο 3λιτρο υπερτροφοδοτούμενο V6, ισχύος 340 PS, και το 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο. Οι AWD XF και XJ θα κυκλοφορήσουν στην Ευρώπη αλλά και σε άλλες αγορές, όπως η Κίνα και η βόρεια Αμερική.

Advertisement
Advertisement

Το σύστημα 4×4 της Jaguar δοκιμάστηκε επί πολλούς μήνες στη βόρεια Σουηδία, προκειμένου να γίνουν οι τελικές ρυθμίσεις. Παρακολουθεί διαρκώς τα επίπεδα πρόσφυσης κάθε τροχού και όταν ανιχνεύσει ολίσθηση αντιδρά άμεσα, διατηρώντας την τροχιά του οχήματος σε δύσκολες συνθήκες. Η κατανομή ροπής μπορεί να φθάσει έως αναλογία 50/50 στον μπροστινό και τον πίσω άξονα.

Υπό φυσιολογικές συνθήκες η ροπή μεταφέρεται στους πίσω τροχούς, όπως δηλαδή σε μία κλασσική Jaguar, περιορίζοντας έτσι την κατανάλωση. Εξαίρεση υπάρχει κατά την εκκίνηση, όταν ένα μέρος της ροπής στέλνεται στον μπροστινό άξονα, ώστε να επιτευχθεί ομαλή επιτάχυνση. Επεμβάσεις έχουν γίνει τόσο στην ανάρτηση όσο και στο σύστημα διεύθυνσης, ώστε να μην επηρεαστούν τα οδικά χαρακτηριστικά των δύο μοντέλων.

Σε συνδυασμό με το στάνταρ σύστημα start/stop, οι τετρακίνητες XJ και η XF εμφανίζουν μέση κατανάλωση 9,8 lt/100 km και εκπομπές ρύπων 234 g/km. Τα 100 km/h έρχονται από στάση σε 6,4 sec, ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 km/h.[nggallery id=309]

Advertisement
Advertisement