Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

“Τρικύλινδρη” ανανέωση για τα Audi A1

Ελλάδα 5:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

“Τρικύλινδρη” ανανέωση για τα Audi A1

ΝΕΑ

“Τρικύλινδρη” ανανέωση για τα Audi A1

ΝΕΑ

Τα Audi A1 και A1 Sportback ανανεώνονται μετά από τέσσερα χρόνια κυκλοφορίας και αποκτούν νέες βασικές τρικύλινδρες εκδόσεις κινητήρων που θα είναι διαθέσιμες από το νέο έτος.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ (nima244@gmail.com)

Λίγο μετά τα ανανεωμένα Audi A6 και Audi Q3, η γερμανική εταιρία επεκτείνει το facelift και στο μικρότερό της μοντέλο (κάτι που περιμέναμε μετά από ένα 4ετή κύκλο). Ξεκινώντας από τα σημαντικότερα νέα, οι βασικές εκδόσεις στα ανανεωμένα A1 κινούνται από τους νέας γενιάς τρικύλινδρους κινητήρες. Συγκεκριμένα, η έκδοση 1.0 TFSI αποδίδει 95 PS με μέση κατανάλωση της τάξης των 4,3 lt/10km και μπορεί να συνδυαστεί και με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DSG 7 σχέσεων.

Advertisement
Advertisement

Στη συνέχεια συναντάμε την βασική έκδοση ντίζελ με χωρητικότητα 1,4 lt και απόδοση 90 PS με μέση κατανάλωση στα 3,4 lt/100 km και εκπομπή CO2 από 89 g/km. Την γκάμα συμπληρώνουν οι 4-κύλινδροι 1.4 TFSI με 123 ή 148 PS (η τελευταία με σύστημα απενεργοποίησης των κυλίνδρων), ο 1.8 TFSI με 190 PS και ο 1.6 TDI με 115 PS, ενώ τα κορυφαία τετρακίνητα S1 & S1 Sportback συνεχίζουν με τον 2.0 TFSI με τους 231 PS και 0-100 σε 5,8 και 5,9 sec, αντίστοιχα.

Στον αισθητικό τομέα οι διαφορές από το απερχόμενο μοντέλο είναι σχετικά μικρής έκτασης και έχουν να κάνουν με μία πιο δυναμική εμφάνιση με επανασχεδιασμένα φώτα μπροστά και πίσω, μάκσα, προβολείς ομίχλης, λεπτομέρειες κ.λπ.). Στο εσωτερικό υπάρχουν πλέον πιο πολλά διακοσμητικά από χρώμιο, ενώ έχουν αυξηθεί ακόμα περισσότερο οι δυνατότητες εξατομίκευσης. Παράλληλα υπάρχει η δυνατότητα φωνητικού ελέγχου (εξτρά), ενώ έχουν βελτιωθεί οι δυνατότητες διασύνδεσης με δυνατότητα Wi-Fi hotspot.

Advertisement