Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Από τον Αλόνσο εξαρτάται…

Ελλάδα 16:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
        string(48) "Από τον Αλόνσο εξαρτάται…"
    

Από τον Αλόνσο εξαρτάται…

FORMULA 1

Η πίεση μεγαλώνει στα πάντοκ όσο ο Ισπανός δεν ανακοινώνει τα σχέδιά του για τη νέα χρονιά.

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Newsauto.gr on Google
Advertisement
Advertisement

TOY TAKH ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗ

Η κατάσταση τείνει να πάρει κωμικοτραγικές διαστάσεις με τον Ισπανό να δηλώνει χτες, στα πάντοκ του Ιντερλάγος: «Δεν υπάρχει καμιά πίεση χρόνου για να πω ή να κάνω οτιδήποτε. Τη μια βδομάδα λέτε ότι θα πάω στη McLaren. Την άλλη λέτε για τη Lotus, πράγματι συζητάμε με το Lopez για το μέλλον αλλά επιχειρηματικά όχι για τη F1. Σήμερα διάβασα πως αγόρασα τη Marussia για ένα δολάριο, αυτό κι αν είναι ψέμα. Όλο τα ίδια λέτε η ουσία όπως σας είπα στην Ιαπωνία βρίσκεται σε μια απόφαση που πήρα 2, 3 μήνες πριν, ακολούθησα αυτή την κατεύθυνση και ελπίζω σύντομα να ξέρω που θα με βγάλει».

Από την πλευρά του ο Vettel που έχει ανακοινώσει την αποχώρησή του από τη Red Bull και περιμένει από τη Ferrari ν’ ανακοινώσει τη συνεργασία τους δεν μπορεί να κάνει κάτι άλλο εκτός από υπομονή.

Advertisement
Advertisement

Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο Γερμανός πρωταθλητής τόνισε: «Ελπίζω σύντομα να έχουμε νέα, βέβαια το ίδιο έλεγα και πριν ένα μήνα, ακόμη ελπίζω. Ξέρω τι θα κάνω είναι ξεκάθαρο και ξέρω τι γίνεται».

Ένας ακόμη παγκόσμιος πρωταθλητής σε αναμονή για το τι θα κάνει ο Alonso είναι και ο Button. Προφανώς εκνευρισμένος από την παρατεταμένη αβεβαιότητα ο Βρετανός θέλει από την πλευρά του να πιέσει τη McLaren να λάβει αποφάσεις: «Είμαι σε μια θέση όπου δεν ξέρω με σιγουριά αν θα ανανεωθεί το συμβόλαιό μου. Αυτό με κάνει να δω προς άλλες κατευθύνσεις και πιθανότητες. Η F1 και οι αγώνες αποτελούν μεγάλο μέρος της ζωής μου αλλά δεν είναι το μόνο. Δε νιώθω ότι με διώχνει κανείς εδώ θα είμαι ίσως σε διαφορετικό ρόλο».

Τα απόνερα της εν λόγω απόφασης καθυστερούν τις ανακοινώσεις στη Lotus καθώς ο Grosjean γλυκοκοιτάει πιο ψηλά. Την ίδια στιγμή ο Sutil λέει πως έχει συμβόλαιο με τη Sauber για το 2015 παρότι η ομάδα ανακοίνωσε ως δίδυμο οδηγών τους Ericsson και Nasr (διαβάστε περισσότερα πατώντας εδώ). Στην Ελβετική ομάδα έσπευσαν ν’ ανακοινώσουν το Βραζιλιάνο οδηγό στη Βραζιλία για προφανείς λόγους χωρίς να έχουν ξεκαθαρίσει πλήρως το τοπίο.

Advertisement

Την ίδια στιγμή στη Force India σκέφτονται μήπως πάρουν το Sutil στη θέση του Perez. Δεδομένου πως το 2015 έχουμε Μεξικάνικο GP, το να μείνουν και οι δυο Μεξικάνοι οδηγοί χωρίς ομάδα φαντάζει απίθανο ή και ατυχές.

Σε μεγάλο βαθμό όλα εξαρτώνται από τον Alonso. Ο Ισπανός ξέρει καλά πως αν δεν κάνει τίποτα η Ferrari πρέπει να τον πληρώσει για το 2015 και το 2016. Είτε τον χρησιμοποιήσει είτε όχι. Ο Vettel περιμένει να πάει στην Ιταλική ομάδα, ο Raikkonen φοβάται μη ξαναδεί το ίδιο έργο με το 2009 και αναγκαστεί να μείνει αυτός εκτός παιχνιδιού. Μην το αποκλείεται αν στη Ferrari αναγκαστούν να διαλέξουν να μείνει εκτός ο Φινλανδός. Παρότι οι καλά γνωρίζοντες θεωρούν δεδομένο πως στο Άμπου Ντάμπι φέτος ο Alonso θ’ αγωνιστεί για τελευταία φορά με την κόκκινη φόρμα.

Advertisement

Ακολουθήστε το newsauto.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις