Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Lowe: Η Mercedes ανέβηκε επίπεδο!

Ελλάδα 10:50
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Lowe: Η Mercedes ανέβηκε επίπεδο!

FORMULA 1

Lowe: Η Mercedes ανέβηκε επίπεδο!

FORMULA 1

Ο πολύπειρος Βρετανός μηχανικός, Paddy Lowe, βρίσκεται από πέρυσι τον Ιούνιο σε ηγετικό ρόλο στη Mercedes. Ειδικά μετά την αποχώρηση του Ross Brawn στα τέλη Νοεμβρίου, όταν και ανέλαβε τη διεύθυνση του τεχνικού τμήματος.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΤΑΚΗ ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗ

Αναφερόμενος στην πρόοδο της ομάδας ο Lowe που πριν την Mercedes βρίσκονταν στη θέση του τεχνικού διευθυντή της McLaren, τόνισε: “Η ομάδα ήταν σε ανοδική πορεία τα τελευταία χρόνια και πέρυσι αρχίσαμε να κερδίζουμε συχνά και να σημειώνουμε pole position. Σίγουρα αξίζει συγχαρητήρια ο Ross Brawn που έβαλε την ομάδα σ’ αυτή την πορεία. Δεν άλλαξα αυτή την πορεία αλλά εντόπισα και ενδυνάμωσα τα σημεία που είχε πρόβλημα η ομάδα. Σπάνια υπήρξαν περιπτώσεις που αναγκάστηκα να διαγράψω αυτό που γίνονταν ως λάθος και να κάνω στροφή 180 μοιρών. Ως επί το πλείστον η δουλειά μου περιορίστηκε στο να επαυξάνω και να ενισχύω όσα προϋπήρχαν. Ο Ross έφυγε πέρυσι το Δεκέμβρη και ο χρόνος κυλά. Η F1 είναι μια πολύ γρήγορη εξελισσόμενη επιχείρηση δε θυμάμαι καν τι γινόταν πέρυσι το Δεκέμβριο. Χωρίς καμία έλλειψη σεβασμού  προς το Ross πρόκειται για παλιά ιστορία. Η φετινή χρονιά είναι φανταστική ούτε καν μπορούσαμε να την ονειρευτούμε. Μέχρι τώρα έχουμε γράψει ιστορία και θέλουμε να το διατηρήσουμε έτσι. Απαιτούμε πολλά από τους εαυτούς μας έτσι είναι όμως στη F1. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες και είσαι τόσο καλός όσο η απόδοσή σου στον τελευταίο αγώνα. Οπότε πρέπει να διασφαλίσουμε ότι δε θα χάσουμε το προβάδισμα“.

Η Mercedes πέρυσι ήταν 2η στο πρωτάθλημα κατασκευαστών πίσω από τη Red Bull, ενώ φέτος προηγείται με μεγάλη διαφορά και οδεύει προς την κατάκτηση του τίτλου για πρώτη φορά στην ιστορία της.  Στα 100 GP που έχει εκκινήσει έχει πάρει 22 νίκες.

Advertisement
Advertisement