Live Κίνηση
Περισσότερα
Citroen C5 Aircross 2022

Νέο Citroen C5 Aircross: Οικογενειακό προσκλητήριο!

Ελλάδα 22:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέο Citroen C5 Aircross: Οικογενειακό προσκλητήριο!

Citroen C5 Aircross 2022

Νέο Citroen C5 Aircross: Οικογενειακό προσκλητήριο!

Citroen C5 Aircross 2022

Η επιβλητική και συνάμα στιλάτη σχεδίαση καθώς και το αναβαθμισμένο λογισμικό υπόβαθρο, αποτελούν το απαραίτητο περίβλημα της υπόστασης του νέου Citroën C5 Aircross. Και αυτά είναι μόνο η αρχή…

Advertisement
Advertisement

Το βασικό προσόν και του νέου C5 Aircross παραμένει η ανυπέρβλητη άνεση που δεν θα βρεις στον ανταγωνισμό, όπως επίσης και ο τονισμένος οικογενειακός χαρακτήρας.

Το Citroën C5 Aircross παραμένει αυτό που ήταν από την πρώτη στιγμή που παρουσιάστηκε: το πιο ολοκληρωμένο μοντέλο της γαλλικής εταιρείας, ένα μεγάλο αλλά compact SUV που είναι και του σαλονιού αλλά και του αλωνιού.

Κάτι που δεν οφείλεται μόνο στο SUV σουλούπι του (εξακολουθεί να έχει απόσταση από το έδαφος, το διόλου ευκαταφρόνητο ύψος των 230 mm), αλλά πρωτίστως, στο ότι η Citroën το έφερε στα μέτρα της, πέρασε δηλαδή με τον πιο εύγλωττο και ολοκληρωμένο τρόπο όλη τη φιλοσοφία της.

Advertisement
Advertisement

Κοντολογίς, ξεχωριστή σχεδίαση, σημαντικές τεχνολογικές καινοτομίες, γενναιόδωρο εξοπλισμό, ευχρηστία και κυρίως κορυφαία άνεση. Το πιο βασικό του, ίσως, χαρακτηριστικό είναι ότι δείχνει πιο συμπαγές απ’ ό,τι είναι στην πραγματικότητα. Κι όμως, τόσο οι εξωτερικές του διαστάσεις όσο και το μεταξόνιό του είναι παραπάνω από επαρκή για τη φιλοξενία ακόμα και πέντε επιβατών, με πρακτικότητα, μάλιστα, αντάξια ενός πολυμορφικού.

Για παράδειγμα, σημειώστε πως τα τρία πολύ άνετα πίσω καθίσματα του νέου C5 Aircross είναι ανεξάρτητα, πλήρως αναδιπλούμενα και μπορούν να μετακινηθούν μάλιστα και κατά τον διαμήκη άξονα. Γεγονός που αυξάνει κατακόρυφα τα επίπεδα άνεση στην πολύ προσεγμένη καμπίνα.

Advertisement

Εξαιρετικός είναι βέβαια και ο χώρος αποσκευών, με την χωρητικότητα του να κυμαίνεται μεταξύ 580-720 lt. Αν μη τι άλλο εντυπωσιακή τιμή. Εμφανισιακά οι αλλαγές εστιάζονται κυρίως στις πιο ομοιόμορφες γραμμές που κατανέμουν καλύτερα τους όγκους και βγάζουν έναν αξιοπρόσεκτο δυναμισμό.

Advertisement

Στην εντυπωσιακή μάσκα δεσπόζει η νέα εκδοχή του λογότυπου της μάρκας, το οποίο πλέον αποσπάται από τα φώτα ημέρας. Χαρακτηριστικό της νέας ταυτότητας της εταιρείας είναι η τοποθέτηση διπλών φωτιστικών σωμάτων LED με γραφικά σχήματος «V», τα οποία ενώνονται με μια σειρά LED, ως μια νοητή προέκταση με 3D εφέ.

Οι σχεδιαστικές αλλαγές στο νέο και ξεχωριστό C5 Aircross συνεχίζονται και πίσω, με τα 3D φωτιστικά σώματα σε σκούρο πλαίσιο να τονίζουν το πλάτος του αυτοκινήτου χωρίς να το καθιστούν ογκώδες.

Ο ψηφιακός πίνακας οργάνων 12,3” παραμετροποιείται ανάλογα με τις ανάγκες του οδηγού, ενώ νέα είναι και η σχεδίαση της κεντρικής κονσόλας, όπου, στη δική μας έκδοση με το αυτόματο κιβώτιο, τον κλασικό επιλογέα-joystick αντικαθιστά ένα μικρό μπουτόν, αυξάνοντας έτσι τον διαθέσιμο χώρο για μικροαντικείμενα, ενώ έχει μεγαλώσει και η επιφάνεια ασύρματης φόρτισης smartphone.

Advertisement

Υπάρχει επίσης στο νέο και πολύπλευρο σε ότι αφορά τις δυνατότητες C5 Aircross και η δυνατότητα επιλογής διαφορετικών προγραμμάτων οδήγησης, στα οποία μάλιστα περιλαμβάνονται πλέον και κάποια για εκτός δρόμου σε κάποιες εκδόσεις όπως είναι για παράδειγμα η diesel. Από όλα έχει ο μπαξές…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Νέες εκδόσεις για το plug-in υβριδικό Citroen C5 Aircross
Δοκιμή: Citroen C5 Aircross 1.5 BlueHDi 130 EAT8
Citroen My Ami Tonic: Με πιο πλούσιο εξοπλισμό