Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ταξιδεύουμε Αθήνα-Θεσσαλονίκη με το «Λευκό Βέλος» (+Video)

Ελλάδα 12:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ταξιδεύουμε Αθήνα-Θεσσαλονίκη με το «Λευκό Βέλος» (+Video)

ΝΕΑ

Ταξιδεύουμε Αθήνα-Θεσσαλονίκη με το «Λευκό Βέλος» (+Video)

ΝΕΑ

Το νέο τρένο στις γραμμές της TRAINOSE με το όνομα «Λευκό Βέλος», κάνει σίγουρα τη διαφορά σε πολλούς τομείς.

Advertisement
Advertisement

Από την Κυριακή 15 Μαίου υπάρχει η δυνατότητα να ταξιδέψει κανείς από Αθήνα προς Λάρισα και Θεσσαλονίκη με το «Βέλος». Το καινούριο υπερσύγχρονο και ταχύτατο τρένο χρειάζεται μόλις 3 ώρες και 55 λεπτά για να καλύψει την απόσταση Αθήνα- Θεσσαλονίκη και η τιμή εισιτηρίου είναι 44,0 ευρώ για τη B Θέση και 52,0 ευρώ για την Α.

Για εκείνους που θέλουν να ταξιδέψουν Αθήνα – Λάρισα το «Λευκό Βέλος» χρειάζεται μόλις 2 ώρες και 37 λεπτά και η τιμή εισιτηρίου είναι αντίστοιχα 38,9 και 33,20 ευρώ. Όσοι θα ταξιδέψουν Λάρισα- Θεσσαλονίκη θα βρίσκoνται στον προορισμό τους σε 1 ώρα και 20 λεπτά με τιμή εισιτηρίου 20,30 και 17,70 ευρώ για την Α και τη Β θέση αντίστοιχα.

Advertisement
Advertisement

Οι τιμές που αναφέραμε περιλαμβάνουν έκπτωση 20% και ισχύουν έως και τις 3 Ιουνίου. Από κει και μετά θα διαμορφωθούν στς οι προ αναφερόμενες τιμές είναι εκπτωτικές, θα αλλάξουν στις 4 Ιουνίου. και θα διαμορφωθούν στα 65,0 και 55,0 ευρώ για Αθήνα-Θεσσαλονίκη, Α και Β θέση αντίστοιχα, 48,6 και 41,5 ευρώ για το Αθήνα-Λάρισα και 25,4 και 22,1 ευρώ για το Θεσσαλονίκη-Λάρισα.

Η εταιρία έχει υποσχεθεί πως το Αθήνα – Θεσσαλονίκη θα ολοκληρώνεται σε 3 ώρες και 20 λεπτά, κάτι το οποίο για την ώρα δεν είναι εφικτό καθώς οι σιδηροδρομικές γραμμές δεν μπορούν να υποστηρίξουν μεγάλες ταχύτητες σε όλο τους το μήκος παρά μόνο τμηματικά.
Οι εργασίες για τον εκσυγχρονισμό των γραμμών προχωρούν με μεγάλη ταχύτητα, και σύντομα το ETR470, όπως είναι η επίσημη ονομασία της αμαξοστοιχίας,  «θα μπορεί να πιάσει τους χρόνους του».

Advertisement

Το newsauto ταξίδεψε με το «Λευκό Βέλος» και μοιράζεται την εμπειρία..

Advertisement

Το νέο τρένο, που μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι και 600 επιβάτες, είναι ήδη σαφώς πιο γρήγορο αλλά και εντυπωσιακά πιο άνετο σε σχέση με τα άλλα. Έτσι ο επιβάτης μπορεί να απολαύσει ένα άνετο, γρήγορο και ξεκούραστο ταξίδι χωρίς πολλούς κραδασμούς και με μια μόνο στάση, ενώ έχει στη διάθεσή του και πρίζες για τη φόρτιση των φορητών συσκευών του.

Ο συρμός αποτελείται από εννέα βαγόνια, τρια πρώτης θέσης και τέσσερα δεύτερης, ενώ το τρίτο βαγόνι είναι εστιατόριο και μπαρ, με αρκετά μεγάλη ποικιλία φαγητών, αναφυκτικών, καφέ και σνακ. Επίσης σε τακτά χρονικά διαστήματα υπάρχει πώληση και στις θέσεις των επιβατών. Σε αυτούς της πρώτης θέσης παρέχονται αναψυκτικό ή καφές, νερό και σνακ στα καθίσματά τους.

Advertisement

Το πρώτο δρομολόγιο της αμαξοστοιχίας ETR470 αναχωρεί από την Αθήνα στις 07:22, είναι στη Λάρισα στις 09:58 και φτάνει στη Θεσσαλονίκη στις 11:20, ενώ το επόμενο δρομολόγιο είναι στις 17:22 (Λάρισα 20:00, Θεσσαλονίκη 21:21). Αντίστοιχα, το πρώτο δρομολόγιο από Θεσσαλονίκη αναχωρεί στις 07:08, κάνει ενδιάμεση στάση στη Λάρισα στις 08:09 και φτάνει στην Αθήνα στις 11:03. Το επόμενο είναι στις 17:08 (Λάρισα 18:08, Αθήνα 21:04).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Στην Ελλάδα το τρένο που κινείται με 200 χλμ./ώρα!
Το τρένο θα είναι το πλέον ανταγωνιστικό μέσο μεταφοράς
ΣΟΚ! Αθήνα-Θεσσαλονίκη: Πόσο κοστίζει με το αυτοκίνητο;