Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το Newsauto στο Concorso d Eleganza Villa D Este 2022

Ελλάδα 12:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το Newsauto στο Concorso d Eleganza Villa D Este 2022

ΝΕΑ

Το Newsauto στο Concorso d Eleganza Villa D Este 2022

ΝΕΑ

Το newsauto ταξίδεψε μέχρι τη λίμνη του Κόμο για να παρακολουθήσει από κοντά την θρυλική εκδήλωση Concorso d’Eleganza.

Advertisement
Advertisement

Το Concorso d’Eleganza διοργανώνεται εδώ και αρκετές δεκαετίες στον περιβάλλοντα χώρο του ξενοδοχείου Villa d’Este.

Από το μακρινό 1929 και για τρεις ημέρες το μικροσκοπικό παραλίμνιο χωριό του Cernobbio, στον ιταλικό Βορρά κλέβει τα φώτα της δημοσιότητας εκλεκτών φίλων και συλλεκτών κλασικών αυτοκινήτων από όλη την Υφήλιο.

Αφορμή για τα παραπάνω αποτελεί η εκδήλωση Concorso d’Eleganza μάλλον καλύτερα ο διαγωνισμός ομορφιάς, ο οποίος θεωρείται από αρκετούς ως ο κορυφαίος του είδους. Το newsauto.gr και το περιοδικό CAR ήταν τα μοναδικά ελληνικά Μέσα του ειδικού Τύπου που βρέθηκαν στον «μαγικό» κόσμο των ιστορικών και μοναδικών τετράτροχων μοντέλων, όντας προσκεκλημένοι της BMW, που αποτελεί και το βασικό χορηγό της εκδήλωσης.

Advertisement
Advertisement

Ακόμα και για κάποιον που έχει επισκεφτεί το Concorso d’Eleganza αρκετές φορές, ποτέ δεν πρόκειται να δει και να αισθανθεί τα ίδια πράγματα. Φανταστείτε για κάποιον που «επιστρέφει» για δεύτερη φορά, όπως ο υποφαινόμενος, τη δυσκολία να φιλτράρει και να ταξινομήσει στο μυαλό του τις χιλιάδες εικόνες που έχουν αποτυπωθεί στο smartphone του.

Advertisement

Το 2022 το συγκεκριμένο event έχει την τιμητική του για τρεις βασικούς λόγους. Ο πρώτος έχει να κάνει με τα 50 χρόνια από την ίδρυση του τμήματος M της BMW, ο δεύτερος με την 75η επέτειο της Ferrari και ο τρίτος, αλλά εξίσου σημαντικός, αφορά την συμπλήρωση 150 ετών λειτουργίας του πανέμορφου κτιρίου, της Villa d’Este.

Advertisement

Κάτω από έναν λαμπερό και «καυτό» ήλιο, ο πανέμορφος χώρος γύρω από το ομώνυμο ξενοδοχείο γέμισε με εκατοντάδες επίσημους προσκεκλημένους, celebrities, ονόματα-θρύλους της παγκόσμιας αυτοκίνησης, ενώ δεν έλειψαν, όπως ορίζει το πρωτόκολλο, αρκετές εντυπωσιακές γυναικείες παρουσίες.

Φέτος, οι 51 συνολικά συμμετέχοντες είχαν χωριστεί σε 8 διαφορετικές κατηγορίες, κάθε μία με την δική της αίγλη και μοναδικότητα. Είτε πρόκειται για το πιο παλιό μοντέλο, μία Rolls-Royce 20 H.P. του 1927, είτε για το πιο πρόσφατο, την εντυπωσιακή Maserati MC12 του 2004, κάθε ένα από αυτά έχει να επιδείξει την δική του ιστορία.

Advertisement

Μεγάλος νικητής της φετινής εκδήλωσης «Concorso d’Eleganza Villa d’Este 2022» ήταν το πρωτότυπο Aston Martin Bulldog του 1979, που ανήκει στον Αμερικανό συλλέκτη Philip Sarofim, κερδίζοντας το βαρύτιμο κύπελλο «Coppa d’Oro». Κάτω από το καπό βρίσκεται ένας υπερτροφοδοτούμενος V8 των 5,3 λίτρων, ενώ όπως αναμενόταν συγκέντρωσε τα περισσότερα βλέμματα των προσκεκλημένων.

Σημαντικό βραβείο είναι και το «Best of Show». Νικητής εδώ ήταν η συγκλονιστική στα πάντα Bugatti 57 S, ένα κάμπριο μοντέλο του 1937, ιδιοκτησίας Andrew Picker, ενώ από τα υπόλοιπα μοντέλα ξεχώρισαν οι Ferrari F40 LM, Bugatti Type 59 Sports και Maserati A6 GCS MM του 1954, όπου έλαβαν και τα ανάλογα τρόπαια.

Φυσικά, η BMW στο περιθώριο της εκδήλωσης παρουσίασε για πρώτη φορά στο κοινό την σκληροπυρηνική έκδοση της νέας M4, που φέρει το διάσημο λογότυπο CSL, με τους 550 ίππους και τα 650 Nm ροπής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ακριβότερο αυτοκίνητο στον κόσμο: Ετοιμάζεται το δεύτερο «κομμάτι»
To υβριδικό πρωτότυπο της Austro Daimler «λάμπει» στο Concorso d’Eleganza (video)
Βρεθήκαμε στο Concours d’Elegance-Villa d’Este 2019