Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Peugeot: Μόνο ηλεκτρικά από το 2030 στην Ευρώπη

Ελλάδα 4:37
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Peugeot: Μόνο ηλεκτρικά από το 2030 στην Ευρώπη

ΝΕΑ

Peugeot: Μόνο ηλεκτρικά από το 2030 στην Ευρώπη

ΝΕΑ

Με αφετηρία τις εντυπωσιακές εμπορικές επιδόσεις των e-208 και e-2008, η Peugeot ετοιμάζει το μετασχηματισμό της ευρωπαϊκής γκάμας της σε αμιγώς ηλεκτρική.

Advertisement
Advertisement

Μια από τις μάρκες που θα ηγηθούν της «ηλεκτρικής» επίθεσης της Stellantis είναι η Peugeot, με τη Διευθύνουσα Σύμβουλο της γαλλικής εταιρείας, Linda Jackson, να ανακοινώνει τη διάθεση αμιγώς ηλεκτρικών από το 2030.

Όπως διευκρίνισε σε δηλώσεις της στο Automotive News, ο πλήρης εξηλεκτρισμός της γκάμας θα αφορά αποκλειστικά την Ευρώπη, μιας και στις υπόλοιπες αγορές του κόσμου θα προσφέρονται και αυτοκίνητα ντίζελ ή βενζίνης.

«Όσο προχωράμε στις νέες πλατφόρμες – STLA Small, Medium, Large- από το 2030 όλα τα μοντέλα της Peugeot στην Ευρώπη θα είναι ηλεκτρικά», ανέφερε η Linda Jackson, προτού συμπληρώσει: «Αλλά πρέπει να βεβαιωθώ ότι θα διατηρήσουμε τις συμβατικές προτάσεις μας για τους διεθνείς πελάτες μας».

Advertisement
Advertisement

Η επιμήκυνση της διάρκειας ζωής των θερμικών μοτέρ στις εκτός Ευρώπης αγορές, έγκειται στις ιδιάζουσες συνθήκες που ενδέχεται επικρατούν σε αυτές (π.χ. υποανάπτυκτο δίκτυο φορτιστών).

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, το στρατηγικό πλάνο της Peugeot περιλαμβάνει μια αμιγώς ηλεκτρική εκδοχή του 308 για το 2023. Παράλληλα, το νέας γενιάς 3008 θα προσφέρεται και σε μηδενικών ρύπων έκδοση, η οποία θα κατασκευάζεται στη Γαλλία.

Advertisement

Αυτή τη στιγμή, η ηλεκτρικά γκάμα της εταιρείας απαρτίζεται από τα e-2008 και e-208, τα οποία γνωρίζουν μεγάλη ζήτηση σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Εξαίρεση δεν αποτελεί ούτε η ελληνική αγορά, όπου τα ηλεκτρικά της μάρκας έχουν ριζώσει στα υψηλότερα στρώματα των ταξινομήσεων.

Αμφότερα κινούνται από έναν εξελιγμένο ηλεκτροκινητήρα 130 ίππων και 260 Νm ροπής, ο οποίος τροφοδοτείται από από μπαταρία ενεργειακής χωρητικότητας 50 kWh που στα e-208 και e-2008 εξασφαλίζει 340 χλμ. και 320 χλμ. αυτονομίας αντίστοιχα.

Advertisement

Για καλύτερη απόδοση και μεγαλύτερη αντοχή η Peugeot εφοδιάζει την μπαταρία με ένα εξελιγμένο σύστημα ψύξης, έτσι ώστε αυτή να βρίσκεται πάντα στη σωστή θερμοκρασία.

Παράλληλα, η γαλλικά μάρκα στέκεται στο πλευρό του καταναλωτή προσφέροντας εγγύηση 8 ετών ή 160.000 χιλιομέτρων για το 70% της ενεργειακής της χωρητικότητας.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Peugeot 208: Γαλλική φινέτσα με κορυφαία οδική συμπεριφορά
Peugeot: Ελληνικές πρωτιές για τα μοντέλα της
Peugeot: Με «κλειδωμένη» τιμή όλα τα μοντέλα της στην Ελλάδα