Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ο δημιουργός της αυθεντικής, απορρίπτει τη νέα Countach

Ελλάδα 5:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ο δημιουργός της αυθεντικής, απορρίπτει τη νέα Countach

ΝΕΑ

Ο δημιουργός της αυθεντικής, απορρίπτει τη νέα Countach

ΝΕΑ

Ήταν αναμενόμενο θα μπορούσε να πει κανείς, ο σχεδιαστής της «αυθεντικής» Countach που παρουσιάστηκε το 1974, να μην έχει καλή κουβέντα να πει για την νέα εκδοχή του θρυλικού μοντέλου της Lamborghini.

Advertisement
Advertisement

Λίγο καιρό πριν η Lamborghini παρουσίασε το μοντέλο με το οποίο το όνομα Countach συνεχίζει την παρουσία του στα αυτοκινητιστικά πράγματα.

Ο Marcello Gandini, ο οποίος είναι υπεύθυνος για το σχεδιασμό πολλών θρυλικών μοντέλων της Lamborghini όπως είναι τα Espada, Jarama, Miura και Diablo, εξέδωσε πρόσφατα μια επίσημη δήλωση για τη νέα Countach με την οποία αποκαλύπτει ότι δεν υποστήριξε με οποιοδήποτε τρόπο τη νέα εκδοχή του μοντέλου. Συγκεκριμένα, η δήλωση ήταν η εξής: «Ο Marcello Gandini διευκρινίζει ότι δεν συμμετείχε και δεν εγκρίνει το project και δεν έδωσε ποτέ τη συγκατάθεσή του».

Η δήλωση δόθηκε στη δημοσιότητα μέσω της κόρης του Gandini, Marzia Gandini Provera, και της εταιρείας δημοσίων σχέσεών της. Όπως αποδεικνύεται, ο Gandini είχε δεχτεί μια κλήση από τον Mitja Bokert, επικεφαλής του τμήματος σχεδιασμού της Lamborghini, την περασμένη άνοιξη και οι δυο τους συζήτησαν περί ενός μοντέλου υπό κλίμακα. Περιγραφόμενο ως ο «προσωπικός φόρος τιμής του Bokert στον Maestro Gandini», το έργο προφανώς δεν παρουσιάστηκε στον Gandini ως πιθανό μοντέλο περιορισμένης παραγωγής και σε κανένα σημείο της συνάντησης ο διάσημος σχεδιαστής δεν έδωσε την υποστήριξη ή την έγκρισή του για αυτό.

Advertisement
Advertisement

«Έτσι, ο Marcello Gandini θα ήθελε να επιβεβαιώσει ότι δεν είχε κανέναν ρόλο σε αυτή την αναβίωση και ως δημιουργός του αρχικού σχεδίου από το 1971, θα ήθελε να διευκρινίσει ότι η επαναφορά του με τον τρόπο που έγινε, δεν αντανακλά το πνεύμα και το όραμά του», δήλωσε η πλευρά του Gandini και πλέον περιμένουμε να δούμε την αντίδραση (αν θα υπάρξει) από τη μεριά της Lamborghini.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
H Countach από την ταινία The Cannonball Run γράφει ιστορία
Οι πιο τρελές πιρουέτες της Lamborghini Essenza (video)
Νέα ηλεκτρική Lamborghini μέχρι το 2027

Advertisement

 

 

Advertisement

 

 

 

Advertisement