Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πολυσύνθετα Ford Ranger και σε ρόλο πυρόβεσης (video)

Ελλάδα 9:58
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πολυσύνθετα Ford Ranger και σε ρόλο πυρόβεσης (video)

ΝΕΑ

Πολυσύνθετα Ford Ranger και σε ρόλο πυρόβεσης (video)

ΝΕΑ

Τα σκληροτράχηλα pick-up της Ford συνδράμουν στο δύσκολο έργο των Pompiers 13, χαρίζοντάς τους την απαραίτητη ευελιξία.

Advertisement
Advertisement

Δεν έχει τέλος ο πύρινος εφιάλτης του τρέχοντος καλοκαιριού στη χώρα μας, με τις φωτιές να μαίνονται επί μέρες, κατακαίοντας δεκάδες χιλιάδες στρέμματα, αλλά και τις κατοικίες εκατοντάδων πολιτών.

Τον δικό τους αγώνα έδωσαν οι πυροσβέστες που με την αρωγή χιλιάδων εθελοντών ρίχτηκαν στις φλόγες σε μια απέλπιδα προσπάθεια να σώσουν ό,τι σώζεται. Αναρίθμητες πυρκαγιές ξέσπασαν και σε ολόκληρη την Ευρώπη, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την Κυανή Ακτή της Γαλλίας όπου έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον δύο άνθρωποι.

Λίγο πιο δίπλα, στη Μασσαλία, εδρεύει το πυροσβεστικό τμήμα “Pompiers 13”, το οποίο τους τελευταίους μήνες προχώρησε στην ανανέωση του στόλου του, στο πλαίσιο μιας προσπάθειας να ενισχύσει το επιχειρησιακό του έργο.

Advertisement
Advertisement

Οι Pompiers 13 πλέον έχουν σύμμαχο τους μερικά Ford Ranger, τα οποία χαρίζουν στην ομάδα την απαραίτητη ευελιξία να επιχειρήσει σε απόσταση αναπνοής από τις φωτιές. Με όπλο τους την τετρακίνηση, την εύκολη φόρτωση και εκφόρτωση του απαραίτητου εξοπλισμού και τις σύγχρονες τεχνολογίες, το pick-up της Ford επιδεικνύει εντυπωσιακή αποτελεσματικότητα και έχει εξελιχθεί στο κρυφό όπλο των Γάλλων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: BERIEV BE-200, Ο ΡΩΣΙΚΟΣ ΓΙΓΑΝΤΑΣ ΠΟΥ ΠΟΥΛΕΜΑ ΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ

Advertisement

Παράλληλα, τα «πυροσβεστικά» Ford Rangers έχουν εξοπλιστεί με δεξαμενές νερού για την κατάσβεση μικρών εστιών φωτιάς, κάτι που αποδεικνύεται σωτήριο όταν καλούνται να πλησιάσουν μεγαλύτερα πύρινα μέτωπα, για τον άμεσο απεγκλωβισμό ανθρώπων που απειλούνται.

Η Ford σε συνεργασία με την πυροσβεστική υπηρεσία της Μασσαλίας δημιούργησε ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον βίντεο όπου μπορούμε να δούμε τη δράση των Pompiers 13, στο πλαίσιο μιας άσκησης.

Advertisement

«Το Ford Ranger μας βοηθά να φέρουμε εις πέρας την αποστολή μας. Είναι το κατεξοχήν κατάλληλο όχημα για αυτό τον σκοπό», αναφέρει ένας πυροσβέστης της ομάδας, προσθέτοντας τα εξής: «Δεν πρέπει να είμαστε εφησυχασμένοι κατά τη διάρκεια μιας φωτιάς μέσα σε δάσος. Πρέπει πάντα να θυμόμαστε πως ακόμα και με τη μέγιστη προστασία, οφείλουμε να είμαστε σε συνεχή επαγρύπνηση διότι τα φυσικά φαινόμενα είναι μεγαλύτερα απ’ ό,τι εμείς».

Παρακολουθήστε την άσκηση των Pompiers 13:

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Beriev Be-200: Αυτός είναι ο Ρώσος γίγαντας – Ρίχνει μία μικρή… λίμνη στην φωτιά
Video: Ο Ρώσος υπεργίγαντας Ilyushin βομβαρδίζει με νερό την Αρκαδία
Αποκαλύφθηκε το Ford Ranger Stormtrack (+video)