Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ακόμη πιο δυνατό και ικανό το Leon Cupra

Ελλάδα 1:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ακόμη πιο δυνατό και ικανό το Leon Cupra

ΝΕΑ

Ακόμη πιο δυνατό και ικανό το Leon Cupra

ΝΕΑ

Για την έκθεση της Γενεύης, στις αρχές Μαρτίου, έχει προγραμματιστεί η πρεμιέρα για το κοινό του νέου Leon Cupra. Το NewsAuto.gr θα το οδηγήσει όμως νωρίτερα: μέσα στο Φεβρουάριο και θα μεταφέρει άμεσα τις εντυπώσεις του. Η Seat έθεσε ως στόχο να παρουσιάσει ένα καυτό hatch εμφανώς βελτιωμένο σε όλα τα σημεία: την ισχύ, τις επιδόσεις, την οδική συμπεριφορά και την κατανάλωση.

Advertisement
Advertisement

Οι πληροφορίες όμως του MSN αναφέρουν ότι η διαδικτυακή αποκάλυψη του νέου Seat Leon Cupra θα γίνει πολύ σύντομα, μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου. Όπως σας έχουμε ενημερώσει εδώ και μήνες, ο 2λιτρος TSI θα αποδίδει κοντά στα 270 PS, με την κίνηση να μεταδίδεται στους εμπρός τροχούς. Θα ακολουθήσει και η κορυφαία έκδοση Cupra R, με την ισχύ να πλησιάζει τα 300 PS των VW Golf R και Audi S3. Εκεί λογικά θα δούμε και σύστημα τετρακίνησης.

Το νέο Leon Cupra θα κυκλοφορήσει τόσο με 5θυρο όσο και με 3θυρο αμάξωμα. Η ψηφιακά επεξεργασμένη φωτογραφία του virtuel-car δείχνει πώς θα μοιάζει το πρώτο από τα δύο. Σύμφωνα με το MSN, ο στάνταρ εξοπλισμός θα περιλαμβάνει το σύστημα ρύθμισης της ανάρτησης Dynamic Chassis Control. Ο οδηγός θα μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε τρεις θέσεις λειτουργίας (Normal, Sport και Cupra), με την τελευταία να είναι ιδανική για track days.

Η Seat δε δίστασε να πάρει μέρος στη… μάχη του Νίρμπουργκρινγκ. Ο άτυπος τίτλος του «ταχύτερου προσθιοκίνητου μοντέλου» βρίσκεται αυτή τη στιγμή στα χέρια της Renault με το Megane RS, όμως τόσο η ισπανική μάρκα όσο και η Honda με το νέο Type R θέλουν να τον κάνουν δικό τους. Οι επόμενοι μήνες θα είναι άκρως ενδιαφέροντες.

Advertisement
Advertisement