Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Είχε ρημάξει τους καταλύτες ΙΧ σε Θρακομακεδόνες και Αχαρνών

Ελλάδα 17:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Είχε ρημάξει τους καταλύτες ΙΧ σε Θρακομακεδόνες και Αχαρνών

ΝΕΑ

Είχε ρημάξει τους καταλύτες ΙΧ σε Θρακομακεδόνες και Αχαρνών

ΝΕΑ

Η Αστυνομία εντόπισε το ύποπτο όχημα στο Ζεφύρι το ακινητοποίησε και συνέλαβε τον οδηγό του.

Advertisement
Advertisement

Ακόμη ένας επιτήδειος κλέφτης καταλυτών έπεσε στα χέρια της ΕΛΑΣ ο οποίος αποδείχθηκε ότι είχε «ρημάξει» τους καταλύτες των αυτοκινήτων στις περιοχές των Θρακομακεδόνων αλλά και την περιοχής των Αχαρνών.

Όπως επισήμανε η ΕΛΑΣ ο κλέφτης καταλυτών ΙΧ συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας στο Ζεφύρι από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Επιχειρησιακών Δράσεων Δυτικής Αττικής, 42χρονος ημεδαπός.

Advertisement
Advertisement

Ειδικότερα, τα ξημερώματα της 3ης Απριλίου οι αστυνομικοί, στο πλαίσιο αναζητήσεων ατόμου που επέβαινε σε αυτοκίνητο, που προηγουμένως είχε αφαιρέσει καταλύτη οχήματος στην περιοχή των Αχαρνών, εντόπισαν το ύποπτο όχημα το ακινητοποίησαν και συνέλαβαν τον οδηγό του.

Από την έρευνα του Τ.Α. Αχαρνών διαπιστώθηκε ότι ο 42χρονος είναι ο δράστης 7 επιπλέον περιπτώσεων κλοπών καταλυτών οχημάτων, από τις περιοχές Αχαρνών και Θρακομακεδόνων. Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε από το Τ.Α. Αχαρνών, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Να υπενθυμίσουμε πως η Ελλάδα εδώ και δεκαετίες αποτελεί το… μαύρο πρόβατο της ΕΕ καθώς δεν έχει και βέβαια δεν μπορεί να δημοσιοποιήσει στοιχεία για την αγορά των καταλυτών και βέβαια να ελέγχει πόσοι καταλύτες έχουν αλλαχθεί και πόσοι χρειάζονται αλλαγή με αποτέλεσμα αντί να προστατεύεται το περιβάλλον να προκαλούνται ανεπανόρθωτες βλάβες όπως επίσης και στην υγεία των ανθρώπων.

Advertisement

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsauto.gr πάνω από 1,3 εκατ. αυτοκίνητα κυκλοφορούν με κατεστραμμένους καταλύτες μετατρέποντας τα οχήματα σε βόμβες για το περιβάλλον αλλά και την δημόσια υγεία.

Το κράτος ωστόσο δεν έχει ακόμη προσαρμόσει το νομικό πλαίσιο ώστε οι ιδιοκτήτες οχημάτων να υποχρεώνονται να αλλάζουν τους χαλασμένους ή απενεργοποιημένους καταλύτες με αποτέλεσμα η συγκεκριμένη αγορά να φυτοζωεί και να κινείται μόνο από τους ευσυνείδητους ιδιοκτήτες οχημάτων.

Advertisement

Βέβαια όσοι θέλουν να αλλάξουν τον καταλύτη του οχήματός τους σίγουρα κοιτούν και για κάποιον… μεταχειρισμένο με χαμηλότερο κόστος ο οποίος στις περισσότερες περιπτώσεις έχει αφαιρεθεί παράνομα από κάποιο άλλο αυτοκίνητο! Όσον αφορά στα φορολογικά παραστατικά η τοποθέτηση καταλύτη φαίνεται ότι έχει αντικατασταθεί από επισκευή εξάτμισης…

Αποτέλεσμα των παραπάνω είναι οι ιδιοκτήτες οχημάτων να τοποθετούν μεταχειρισμένους καταλύτες χωρίς να γνωρίζουν από πού προέρχονται, ότι είναι κλεμμένοι δηλαδή, και τις περισσότερες φορές τους επιλέγουν εξαιτίας του χαμηλότερου κόστους.

Διαβάστε επίσης:

Advertisement

«Ξήλωναν» τους καταλύτες ΙΧ σε Μαρκόπουλο, Κορωπί, Παιανία και Ν. Φιλαδέλφεια!
Αποκάλυψη: Τι συμβαίνει με τους κλεμμένους καταλύτες; (upd)
Προσοχή στα Βόρεια Προάστια – Κλέβουν καταλύτες!