Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Video: Το αυτόνομο Nissan βγήκε στην… εθνική

Ελλάδα 16:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Video: Το αυτόνομο Nissan βγήκε στην… εθνική

ΝΕΑ

Video: Το αυτόνομο Nissan βγήκε στην… εθνική

ΝΕΑ

Μετά τις δοκιμές στους δρόμους του Τόκιο, το Leaf που δε χρειάζεται οδηγό για να κυκλοφορήσει μπήκε και στον αυτοκινητόδρομο. Το πρωί της Δευτέρας 25 Νοεμβρίου, το Nissan αυτόνομης οδήγησης εισήλθε σε δρόμο ταχείας κυκλοφορίας, νοτιοδυτικά της Γιοκοχάμα. Το δοκιμαστικό αυτοκίνητο μπήκε στον αυτοκινητόδρομο με ταχύτητα 40 km/h, ενώ ξεπέρασε τα 80 km/h, προσπερώντας οχήματα που κινούνταν πιο αργά.

Advertisement
Advertisement

Το Leaf αυτόνομης οδήγησης φέρει κάμερες, αισθητήρες και ραντάρ που του επιτρέπουν να «διαβάζει» τις κυκλοφοριακές συνθήκες όπως ένας άνθρωπος πίσω από το τιμόνι. Μπορεί να κινείται μόνο του στη λωρίδα, να εξέρχεται από τον αυτοκινητόδρομο, να αλλάζει λωρίδα, να προσπερνά οχήματα που είτε είναι σταματημένα είτε κινούνται αργά, να φρενάρει όταν συναντά κίνηση και να ακινητοποιείται στο κόκκινο φανάρι. Τα συστήματα επιτρέπουν στον οδηγό να αναλάβει τον έλεγχο του αυτοκινήτου οποιαδήποτε στιγμή.

Πρόσφατα, τις δυνατότητες της τεχνολογίας διαπίστωσε και ο Ιάπωνας Πρωθυπουργός, Σίνζο Άμπε, στην πρωτεύουσα της χώρας. Στόχος της Nissan είναι να φέρει την τεχνολογία στα αυτοκίνητα μαζικής παραγωγής μέχρι το 2020.