Live Κίνηση
Περισσότερα
Jaguar Land Rover PHEV

Τα κύρια χαρακτηριστικά του νέου Land Rover Defender PHEV

Ελλάδα 11:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα κύρια χαρακτηριστικά του νέου Land Rover Defender PHEV

Jaguar Land Rover PHEV

Τα κύρια χαρακτηριστικά του νέου Land Rover Defender PHEV

Jaguar Land Rover PHEV

Το μοντέλο «καίει» μόλις 3,3 λτ/100 χλμ., απαλλάσσεται από τέλη κυκλοφορίας και συναρπάζει με τις επιδόσεις του.

Advertisement
Advertisement

Πριν λίγους μήνες, η Land Rover αναβίωσε ένα εκ των πιο εμβληματικών μοντέλων με περιπετειώδη χαρακτήρα. Ο λόγος για το Land Rover Defender ένα off-road αυτοκίνητο που έχει εν πολλοίς καθορίσει τις εξελίξεις στην εκτός δρόμου οδήγηση. Το νέο Defender αντιπροσωπεύει 70χρόνια καινοτομίας και βελτίωσης, τιμώντας την ιστορία του οχήματος και τη σκληροτράχηλη φύση του, παραμένοντας ένα πραγματικό Defender για τον 21ο αιώνα.

Διαβάστε εδώ αναλυτικές πληροφορίες 

Διακρίνεται για την ιδιαίτερα ανθεκτική του κατασκευή, η οποία έχει δοκιμαστεί υπό ακραίες καιρικές συνθήκες, σε κάθε τύπου έδαφος. Το Defender είναι ικανό… εκ φύσεως. Μπορεί να κατακτήσει ακόμη και τις πιο ακραία εδάφη και να μεταφέρει τους επιβάτες από την αστική ζούγκλα σε αμμώδη και παγωμένα περιβάλλοντα.

Advertisement
Advertisement

Επιπροσθέτως, είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να μην αποκλίνει από την πατροπαράδοτη αισθητική, που το ανέδειξαν σε τότεμ, χωρίς, ωστόσο, αυτό να μη σημαίνει πως δεν έχει εκσυγχρονιστεί, ενσωματώνοντας κάποιες από τις πιο καινοτόμες τεχνολογίες στον χώρο της αυτοκίνησης. Μια από τις εκδόσεις που κατέχουν εξέχουσα θέση στην γκάμα του Land Rover Defender είναι η plugin υβριδική. Και ο λόγος δεν έγκειται απλά στις ισχυρές του επιδόσεις, αλλά στο γεγονός πως… απολαμβάνει εντυπωσιακά χαμηλή κατανάλωση καυσίμου και μειωμένες εκπομπές CO2.

Διαβάστε εδώ αναλυτικές πληροφορίες 

Advertisement

Η… επαναφορτιζόμενη υβριδική έκδοση του δημοφιλούς off road μοντέλου φέρει την κωδική ονομασία “P400e και συνδυάζεται αποκλειστικά με το μακρύ, 5θυρο αμάξωμα του μοντέλου (110), ενώ διατίθεται τόσο σε 5θέσια όσο και 6θέσια έκδοση. Αναφορικά με την κίνηση του μοντέλου, γι’ αυτή φροντίζει ένας 2λιτρος turbo βενζινοκινητήρας και ένας ηλεκτροκινητήρας, με τη συνδυαστική απόδοση να αποτυπώνεται στα 404 άλογα. Η διαδικασία 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε 5,6 sec ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 209 χλμ./ώρα.

Τα ανωτέρω αναδεικνύουν Land Rover Defender P400e σε ισχυρότερο μοντέλο της γκάμας. Οι επιδόσεις, ωστόσο, δεν συνιστούν μόνο ένα από τα πολλά προσόντα του.

Advertisement

Αναλυτικότερα, χάρη στην παρουσία του ηλεκτροκινητήρα οι μέση κατανάλωση αποτυπώνεται στα 3.3 λτ./100 χλμ., ενώ απαλλάσσεται από τα τέλη κυκλοφορίας (στην Ελλάδα) χάρη στις μειωμένες εκπομπές CO2, οι οποίες δεν ξεπερνούν τα 74 γρμ./χλμ., βάσει WLTP (64 gr/km κατά NEDC).

Διαβάστε εδώ αναλυτικές πληροφορίες 

Advertisement

Το plug-in υβριδικό κινητήριο σύνολο του Defender απαρτίζεται επίσης μια μπαταρία ιόντων λιθίου των 19,2 kWh η οποία προσφέρει αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία 43 χλμ. ενώ η φόρτιση από το 0 στο 80% απαιτεί μόλις 2 ώρες -σε wallbox 7 kWhΌσον αφορά τις τιμές του Land Rover Defender P400e στην Ελλάδα, αυτές ξεκινούν από τα 92.500 ευρώ και αφορούν την έκδοση Land Rover Defender P400e AWD Auto Standard.

Ακολουθούν αναλυτικά οι τιμές ανά έκδοση:

Land Rover Defender P400e AWD Auto Standard: 92.500 ευρώ
Land Rover Defender P400e AWD Auto S: 97.600 ευρώ
Land Rover Defender P400e AWD Auto SE: 100.200 ευρώ
Land Rover Defender P400e AWD Auto HSE: 107.600 ευρώ
Land Rover Defender P400e AWD Auto X-Dynamic S: 101.900 ευρώ
Land Rover Defender P400e AWD Auto X-Dynamic SE: 104.900 ευρώ
Land Rover Defender P400e AWD Auto X-Dynamic HSE: 112.200 ευρώ
Land Rover Defender P400e AWD Auto X: 126.700 ευρώ

 

Διαβάστε εδώ αναλυτικές πληροφορίες