Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Yamaha και Fantic Motor: Η συνεργασία περιλαμβάνει εξαγορά

Ελλάδα 23:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Yamaha και Fantic Motor: Η συνεργασία περιλαμβάνει εξαγορά

NEWSMOTO

Yamaha και Fantic Motor: Η συνεργασία περιλαμβάνει εξαγορά

NEWSMOTO

Οι συνεργασίες μεγάλων κατασκευαστών συνεχίζονται και αυτή τη φορά αφορά σε μια ιταλο-ιαπωνική συμμαχία που θα συζητηθεί!

Advertisement
Advertisement

 

Έχει γίνει συχνό πλέον το φαινόμενο ασιάτες κατασκευαστές να εξαγοράζουν ευρωπαϊκές εταιρείες μοτοσυκλετών. Οι ιταλικές Benelli, Moto Morini και SWM πέρασαν σε κινεζικά χέρια τα τελευταία χρόνια, σε μια προσπάθεια να διευρύνουν το πελατολόγιο των εκάστοτε αγοραστών μέσα από “πρεστιζάτα” brands. Από ιαπωνικής πλευράς είχαν προηγηθεί οι Honda και Yamaha με τις εξαγορές της ισπανικής Montesa και της ιταλικής Minarelli, με τη φίρμα του Iwata να επανέρχεται σήμερα δηλώνοντας συνεργασία με την ιταλική Fantic, παραχωρώντας της παράλληλα τη Motori Minarelli!

Advertisement
Advertisement

Στο σαλόνι μοτοσυκλέτας του Μιλάνου πέρυσι το Νοέμβριο είχαμε δει το πρώτο φως στη συνεργασία των Ιαπώνων με την αναγεννημένη Fantic, ο πρώτος καρπός της οποίας ήρθε στη ζωή λίγους μήνες αργότερα και είχε να κάνει με την παρουσίαση μιας χωμάτινης γκάμας μοντέλων της ιταλικής φίρμας με κινητήρες της Yamaha. Και πλέον, αυτή η συνεργασία επισημοποιείται μέσα από δελτίο τύπου της ιαπωνικής εταιρείας, συγκεκριμένα της Yamaha Motor Europe, το οποίο -μεταξύ άλλων- αναφέρει τα εξής:

Advertisement

“Η Fantic Motor και η Yamaha Motor Europe ανακοινώνουν την πρόθεσή τους να ενισχύσουν τη στρατηγική τους συνεργασία με βάση την κοινή πρόθεση ότι η Fantic Motor θα αποκτήσει το 100% των μετοχών της ιταλικής Motori Minarelli (που ανήκει στη Yamaha) έως το τέλος του 2020. Κοινός στόχος είναι η παραγωγή μοτοσυκλετών και ηλεκτροκίνητων δικύκλων στο άμεσο μέλλον. Ως αποτέλεσμα αυτής της εξαγοράς, η Fantic θα επωφεληθεί από τη Motori Minarelli αποκτώντας ένα εξειδικευμένο εργατικό δυναμικό.

Advertisement

Η μακροχρόνια συνεργασία μεταξύ της Yamaha και της Fantic θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για ομαλή μετάβαση στο νέο επιχειρηματικό σχέδιο και θα επιτρέψει στη Motori Minarelli να συνεχίσει την αποστολή της να προμηθεύει κινητήρες και να υποστηρίζει τους σημερινούς πελάτες της. Η συμφωνία πρόκειται να ολοκληρωθεί έως το τέλος του έτους, αφού πρώτα ολοκληρωθούν οι απαραίτητες διαβουλεύσεις μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων.”

Μοτοσυκλετιστικά μιλώντας, είμαστε σίγουροι πως η συνεργασία των τριών εταιρειών (Yamaha, Fantic, Minarelli) θα φέρει στην επιφάνεια ιδιαίτερα ενδιαφέροντα μοντέλα, ανάμεσά τους και εξελιγμένα ηλεκτροκίνητα. Και πραγματικά περιμένουμε εναγωνίως να δούμε τι μέλλει γενέσθαι.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

SYM 2021: Πλήρης γκάμα, Euro5 και υπερκυβισμένο TL

MV Agusta: Ανατολικές συμμαχίες

Ducati “End of Season”: It’s Scrambler time!