Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Video: O Lewis δεν «χάνει χρόνο»…

Ελλάδα 13:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Video: O Lewis δεν «χάνει χρόνο»…

FORMULA 1

Video: O Lewis δεν «χάνει χρόνο»…

FORMULA 1

Μία διαφορετική εμπειρία είχε ο Λούις Χάμιλτον καθώς στο κενό ανάμεσα στην αγωνιστική δράση για τη Formula 1, επισκέφθηκε τα κεντρικά της IWC, στο Σαφχάουζεν. Αποτελεί άλλωστε πρεσβευτή του ελβετικού οίκου υψηλής ωρολογοποιίας. ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Advertisement
Advertisement

Κατά την επίσκεψη του, ο οδηγός της Mercedes έμαθε πολλά για την ωρολογοποιία, συναντήθηκε με το προσωπικό της IWC (που είναι τεχνικός συνεργάτης της γερμανικής ομάδας) και φυσικά έκανε μία μικρή επίδειξη των δυνατοτήτων, οδηγώντας σε προσομοιωτή.

O παγκόσμιος πρωταθλητής του 2008, δήλωσε σχετικά: «Κατά την επίσκεψή μου στις εγκαταστάσεις παραγωγής της εταιρείας, εντυπωσιάστηκα από την υπερηφάνεια, το πάθος και τη δέσμευση που επενδύουν οι ειδικοί της IWC στην επιτυχία τους. Μόνο πολύ προικισμένοι μηχανικοί και τεχνικοί, με απόλυτη αφοσίωση στην τελειότητα, μπορούν να αναπτύξουν τους μηχανισμούς των ρολογιών σε τέτοιο επίπεδο ακρίβειας και καινοτομίας. Είναι το ίδιο πάθος που δίνει κίνητρο στο τμήμα παραγωγής της Mercedes AMG να δημιουργήσει το τέλειο μονοθέσιο για την F1».

Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος της IWC Schaffhausen, Georges Kern, τόνισε: «Ο Λούις Χάμιλτον αφοσιώνεται σε ότι κάνει και εργάζεται ακατάπαυστα για την  τελειοποίηση των δυνατών του χαρακτηριστικών. Για έναν οδηγό τόσο παθιασμένο με την δουλειά του, το ομαδικό πνεύμα, η τελειότητα και η ακρίβεια χρόνου είναι μέρος του επαγγελματικού του ήθους, όπως και για τους τεχνίτες της IWC. Είμαστε υπερήφανοι που εντάσσεται μεταξύ των «Φίλων της Μάρκας». Ο ενθουσιασμός του για την τεχνολογία και το πάθος του για τον σχεδιασμό τον καθιστούν ιδανικό πρεσβευτή». Η επίσκεψη του Χάμιλτον δεν ήταν μόνο από το προσωπικό της IWC Schaffhausen ένα πολυαναμενόμενο γεγονός: μια ομάδα επιλεγμένων δημοσιογράφων από όλο τον κόσμο ταξίδεψε στο Σαφχάουζεν για να «συνοδεύσει» τον πρεσβευτή της IWC στην επίσκεψή του στο εργοστάσιο. Μετά την ξενάγησή του στις εγκαταστάσεις, ο Λούιςς ξεκίνησε μια «εικονική κούρσα» σε έναν προσομοιωτή της Formula 1, όπου επέδειξε εντυπωσιακά τις εξαιρετικές δεξιότητές του, που τον οδήγησαν και στη νίκη του Grand Prix της στη Βουδαπέστη».

Advertisement
Advertisement

Η συνεργασία της IWC Schaffhausen με τον Λούις Χάμιλτον και το συναθλητή του Νίκο Ρόζμπεργκ, βασίζεται στη συνεργασία της εταιρείας με την Mercedes AMG. Η IWC είναι Τεχνικός Συνεργάτης (Engineering Partner) από την αρχή του έτους και έχει το προνόμιο να συμπεριλαμβάνει τους δύο οδηγούς μεταξύ των φίλων της μάρκας. Η πλήρως ανανεωμένη συλλογή ρολογιών Ingenieur επικεντρώνεται εξ’ ολοκλήρου στη συνεργασία αυτη. Ορισμένα μοντέλα διαθέτουν κάσες από αλουμίνιο, άνθρακα, κεραμικό και τιτάνιο, που είναι όλα εμπνευσμένα από το εύρος των υλικών που χρησιμοποιούνται και στο μηχανοκίνητο αθλητισμό.

«Η καινοτομία, το πρωτοποριακό πνεύμα και η αναζήτηση για την τελειότητα – με άλλα λόγια η «μηχανική απόδοση» –  είναι μόνο μερικά από τα πολλά κοινά χαρακτηριστικά των δύο εταιρειών, που ταυτόχρονα αποτελούν τη βάση της επιτυχημένης συνεργασίας μας», συνόψισε ο Georges Kern. «Οι φίλοι των υψηλής ποιότητας σπορ μηχανικών ρολογιών μπορούν να περιμένουν, όχι μόνο για τις μελλοντικές συλλογές της IWC, αλλά και για τις περαιτέρω δραστηριότητες, στο πλαίσιο της συνεργασία μας με την MERCEDES AMG PETRONAS».