Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Chevrolet αποκαλύπτει την Corvette C8.R

Ελλάδα 23:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Chevrolet αποκαλύπτει την Corvette C8.R

ΝΕΑ

H Chevrolet αποκαλύπτει την Corvette C8.R

ΝΕΑ

Η αγωνιστική βερσιόν της νέας γενιάς Corvette παίρνει «σάρκα και οστά», με τη Chevrolet να ετοιμάζεται πυρετωδώς για την επερχόμενη νέα σεζόν του Πρωταθλήματος IMSA.

Advertisement
Advertisement

 

Η ιστορία της Chevrolet Racing ξεκινά από το 1999, έχοντας να επιδείξει 107 νίκες, καθώς και δεκάδες πρωταθλήματα σε οδηγούς και κατασκευαστές. Η αμερικάνικη φίρμα θέλει να συνεχίσει την επιτυχημένη πορεία της, αυτή τη φορά με τη νέα Corvette C8.R.  Προς το παρόν ο κατασκευαστής δεν έχει ανακοινώσει τεχνικές λεπτομέρειες του νέου του κεντρομήχανου μοντέλου, παρά μόνο ότι κάτω από το αμάξωμα θα βρίσκεται ένας ατμοσφαιρικός V8 flat-plane κινητήρας 5,5 λίτρων αντικαθιστώντας το προηγούμενο 6,2 λίτρων μοτέρ.

Advertisement
Advertisement

Όπως δηλώνουν οι υπεύθυνοι εξέλιξης για την Corvette C8.R, η συγκεκριμένη έκδοση του αμερικάνικου supercar είναι αποτέλεσμα πολυετών ερευνών και δοκιμών ανάμεσα στα τμήματα R&D και μηχανολογίας του αγωνιστικού τμήματος Corvette Racing. Για το επερχόμενο πρωτάθλημα IMSA, που ξεκινά τον Ιανουάριο του 2020 με τον 24ώρο αγώνα της Ντεϊτόνα, η αμερικάνικη ομάδα θα συμμετέχει με δύο C8.R, στην κατηγορία GT Pro, όπου έχει να αντιμετωπίσει αντιπάλους όπως οι BMW M8 GTE και Porsche 911 RSR.