Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Skoda Superb iV: Στοχεύει σε πωλήσεις 15.000 αυτοκινήτων

Ελλάδα 7:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Skoda Superb iV: Στοχεύει σε πωλήσεις 15.000 αυτοκινήτων

ΝΕΑ

Skoda Superb iV: Στοχεύει σε πωλήσεις 15.000 αυτοκινήτων

ΝΕΑ

Η Skoda αναμένει ετήσιες πωλήσεις 15.000 μονάδων για το Superb plug-in hybrid. Οι βασικές αγορές για το μοντέλο θα είναι η Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Σουηδία και Τσεχία.

Advertisement
Advertisement

 

Η Skoda μόλις ξεκίνησε την παραγωγή του Superb iV στο εργοστάσιό της στο Kvasiny της Τσεχίας. Το υβριδικό plug-in μοντέλο είναι ένα από τα 10 ηλεκτροκίνητα οχήματα που η αυτοκινητοβιομηχανία σκοπεύει να βάλει στην παραγωγή μέχρι το 2022.

Advertisement
Advertisement

«Ο αριθμός των 15.000 αντιπροσωπεύει το 20% της συνολικής παραγωγής του Superb», δήλωσε ο επικεφαλής της μονάδας παραγωγής στο εργοστάσιο του Kvasiny, Jiri Pacak, κατά την έναρξη της κυκλοφορίας του αυτοκινήτου. Η Skoda ξεκινά ένα φιλόδοξο πρόγραμμα ηλεκτροκίνησης. Περιλαμβάνει την παραγωγή 10 ηλεκτροκίνητων οχημάτων μέχρι το 2022, ξεκινώντας από την ηλεκτρική εκδοχή του minicar Citigo και την έναρξη της παραγωγής (το 2020) ενός SUV με βάση την ηλεκτρική πλατφόρμα MEB του VW Group.

Το Superb plug-in χρησιμοποιεί έναν υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα 1400 κ.εκ. που συνδυάζεται με έναν ηλεκτρικό κινητήρα για να προσφέρει συνδυασμένη ισχύ 218 ίππων.Η μπαταρία των 13 kw/h παράγεται στη μονάδα Mlada Boleslav της Skoda και είναι ίδια με την μπαταρία του υβριδικού VW Passat plug-in. Η μονάδα είναι αρκετά μεγάλη ώστε να παρέχει μια αυτονομία 55 χλμ (WLTP). Ο υβριδικός κινητήρας, σύμφωνα με την Skoda, μειώνει τις εκπομπές ρύπων κάτω από το όριο των 40 g/km.

Advertisement

Οι ιθύνοντες της εταιρίας δήλωσαν ότι μπορούν να αυξήσουν την παραγωγή του Superb iV στα 25.000 αυτοκίνητα ετησίως, προσθέτοντας περισσότερες μονάδες παραγωγής στην γραμμή συναρμολόγησης στο Kvasiny.

Advertisement