Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Σκέφτηκε τις team orders η Ferrari

Ελλάδα 6:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Σκέφτηκε τις team orders η Ferrari

ΝΕΑ

Σκέφτηκε τις team orders η Ferrari

ΝΕΑ

Μπορεί για πολλούς το αποτέλεσμα του Grand Prix Σιγκαπούρης να ήταν αποτέλεσμα team orders από τη Ferrari, όμως στην πραγματικότητα, ίσχυσε το αντίθετο.

Advertisement
Advertisement

Όπως παραδέχθηκε ο επικεφαλής της Scuderia, Mattia Binotto, η αλλαγή θέσεων ανάμεσα στους δύο οδηγούς δεν αποτελούσε στρατηγικό πλάνο και καθώς υπήρξε «αδικία» αφού συνήθως προτεραιότητα στα pit stop έχει ο οδηγός της ομάδας που είναι ψηλότερα στην κατάταξη, εξέτασαν το ενδεχόμενο να επαναφέρουν τον Charles Leclerc στην κορυφή. Πράγμα που τελικά δεν έγινε και ο Sebastian Vettel πανηγύρισε την πρώτη φετινή του νίκη.

«Κατανοώ την απογοήτευση του Charles, έκανε το καλύτερο για να κερδίσει τον αγώνα. Αν εξετάσαμε το να αλλάξουμε θέση στους δύο οδηγούς μας όταν μετά τα pit stop βρέθηκε μπροστά ο Sebastian; Ναι, το κάναμε. Αλλά θεωρήσαμε σοφότερο να μην προχωρήσουμε σε μία τέτοια κίνηση. Θα συζητήσουμε με τους οδηγούς μας αν πήραμε τη σωστή απόφαση ή όχι», είπε ο Ιταλός.

Advertisement
Advertisement

Στη συνέχεια, απαντώντας σε ερώτηση του motorsport, εξήγησε γιατί κάλεσαν πρώτα στα pit της Marina Bay τον Γερμανό.

«Υποτιμήσαμε το αντίκτυπο του undercut. Ήταν στα 3.9 δευτερόλεπτα και δεν περιμέναμε να ήταν τόσο μεγάλο. Όταν καλέσαμε τον Sebastian, περιμέναμε πως καλώντας ένα γύρο μετά τον Charles, θα παρέμενε μπροστά. Συνήθως το πλεονέκτημα το δίνουμε στο προπορευόμενο μονοθέσιο μας αλλά έτσι όπως είχαν τα πράγματα, δεν μπορούσε να κάνει πρώτος αλλαγή ο Charles. Ήταν στην πρώτη θέση και θα τον φέρναμε εν μέσω ‘κίνησης’. Από την άλλη ξέραμε πως ο Verstappen ήταν έτοιμος για pit stop άρα ο καλύτερος τρόπος να προστατεύσουμε τη θέση του Sebastian ήταν να καλέσουμε και εκείνον. Ήταν η σωστή στιγμή για τον Seb, εκεί δεν υπήρχαν καν συζητήσεις για το αν πήραμε τη σωστή απόφαση», τόνισε ο Binotto.