Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

MotoGP Μ. Βρετανίας: Στην pole o Marquez

Ελλάδα 15:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

MotoGP Μ. Βρετανίας: Στην pole o Marquez

ΑΓΩΝΕΣ

MotoGP Μ. Βρετανίας: Στην pole o Marquez

ΑΓΩΝΕΣ

Ο Marc Marquez επικράτησε του Valentino Rossi στη μάχη της pole position για το MotoGP Μεγάλης Βρετανίας που διεξάγεται στο ιστορικό σιρκουί του Σίλβερστον.

Advertisement
Advertisement

Με αρωγό το πρόσφατα στρωμένο οδόστρωμα, ο εργοστασιακός αναβάτης της Honda κατέβασε το ρεκόρ πίστας κατά τέσσερα δέκατα του δευτερολέπτου, σταματώντας τα χρονόμετρα στο 1.58.168.

Η επίδοση του Ισπανού που ήρθε στο τέλος της διαδικασίας, τον έφερε σχεδόν μισό δευτερόλεπτο μπροστά από τον «Doctor» της εργοστασιακής ομάδας της Yamaha. Ο Ιταλός ισοφάρισε το καλύτερο πλασάρισμά του σε grid φέτος.

Τρίτος ήταν ο Jack Miller με την Pramac Ducati, εκτοπίζοντας τον Fabio Quartararo της
Petronas SRT Yamaha. Ο Γάλλος που αποτελεί την αποκάλυψη της σεζόν, είχε προσωρινά την pole αλλά καθώς αναγκάστηκε να αλλάξει μοτοσυκλέτα λίγο πριν το τέλος, δεν κατάφερε και να βελτιώσει την επίδοσή του, πέφτοντας εκτός της πρώτης σειράς του grid.

Advertisement
Advertisement

Δίπλα του στον αγώνα του σιρκουί του Νορθάμπτονσιρ θα βρίσκονται η εργοστασιακή Suzuki του Alex Rins και η δεύτερη εργοστασιακή Yamaha με τον Maverick Vinales.

Στην τρίτη σειρά της εκκίνησης θα είναι η εργοστασιακή Ducati του Andrea Dovizioso με την Petronas SRT Yamaha του Franco Morbidelli και την LCR Honda του Cal Crutchlow που είχε πτώση.

Αυτή ήταν η 60η pole του Marquez στην κορυφαία κατηγορία των δύο τροχών