Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Apple απέκτησε και άλλο στέλεχος από την Tesla

Ελλάδα 23:23
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Apple απέκτησε και άλλο στέλεχος από την Tesla

ΝΕΑ

Η Apple απέκτησε και άλλο στέλεχος από την Tesla

ΝΕΑ

Η εταιρεία τεχνολογίας έχει προσλάβει πλέον τρία υψηλόβαθμα στελέχη που προέρχονται από την εταιρεία ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Advertisement
Advertisement

Ακόμη ένα υψηλόβαθμο στέλεχος της Tesla, τον Steve MacManus, προσέλαβε η Apple ο οποίος αποτελεί και το τρίτο πρόσωπο που προέρχεται από την αυτοκινητοβιομηχανία ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Ο MacManus, αντιπρόεδρος της Tesla, ήταν υπεύθυνος της μηχανικής για εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους αυτοκινήτων, την οποία και εγκατέλειψε για να ενταχθεί στο ανθρώπινο δυναμικό της Apple και μάλιστα σε υψηλόβαθμη θέση.

Advertisement
Advertisement

Ο MacManus είχε προσληφθεί στην Tesla το 2015 και αφού προηγουμένως είχε περάσει από θέσεις ευθύνης στις Jaguar Land Rover, Bentley και Aston Martin.

Οι δεξιότητές του στον εσωτερικό σχεδιασμό των αυτοκινήτων, ενισχύει τα σενάρια που θέλουν την Apple να αποκτά σύντομα το πρώτο της ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

Η Apple πάντως αρνήθηκε να σχολιάσει…

Advertisement

Ο τεχνολογικός γίγαντας έχει επίσης προσλάβει τον Μάρτιο τον πρώην αντιπρόεδρο της Tesla, υπεύθυνο για τους ηλεκτροκινητήρες, τον Michael Schwekutsch και τον προηγούμενο Αύγουστο τον επίσης κορυφαίο μηχανικό της Tesla, τον Doug Field.

Οι κινήσεις αυτές της Apple είχαν προκαλέσει την οργή του Elon Musk ο οποίος σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt είχε αποκαλέσει την Apple «νεκροταφείο της Tesla».

Advertisement

Αναλυτές ειδικοί στα της παγκόσμιας βιομηχανίας τεχνολογίας, επισημαίνουν πως οι κινήσεις αυτές της Apple μπορεί να εντάσσονται σε μια νέα εποχή στενής συνεργασίας στις σχέσεις των δύο εταιρειών, ενώ κάποιοι άλλοι προχωρούν ακόμη περισσότερο και μιλούν και για εξαγορά της Tesla από την Apple.