Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Lister LFT-C: Συμφωνία με τον «Διάβολο»

Ελλάδα 23:10
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Lister LFT-C: Συμφωνία με τον «Διάβολο»

ΝΕΑ

Lister LFT-C: Συμφωνία με τον «Διάβολο»

ΝΕΑ

Για όσους θεωρούν ότι η ισχύς της Jaguar F-Type SVR Convertible δεν είναι αρκετή, ο Βρετανός κατασκευαστής Lister δίνει τη λύση, με τη νέα του δημιουργία, LFT-C.

Advertisement
Advertisement

 

Το σημείο αναφοράς της Lister LFT-C είναι βέβαια ο υπερτροφοδοτούμενος V8 κινητήρας των 5,0 λίτρων, ο οποίος με τις ανάλογες επεμβάσεις των τεχνικών, έχει αυξήσει την ισχύ του από τους 575 στους 675 PS. Χάρη στα παραπάνω, το LFT-C είναι το ισχυρότερο και ταχύτερο «ανοικτό» μοντέλο στην ιστορία του βρετανού καροσερίστα, που μετράει 66 χρόνια, ενώ αντίστοιχες είναι και οι επιδόσεις, με το 0-100 km/h να επιτυγχάνεται σε κάτι παραπάνω από 3 δευτερόλεπτα, με την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 330 km/h.

Advertisement
Advertisement

Σε σύγκριση με την «απλή» F-Type, το Lister LFT-C, σε ότι έχει να κάνει με τα μηχανικά μέρη, διαθέτει νέα εξάτμιση, ισχυρότερα φρένα και αναβαθμισμένη ανάρτηση, ενώ για την μείωση του βάρους, τα πλαϊνά τμήματα είναι κατασκευασμένα από carbon. Παράλληλα έχει βελτιωθεί η αεροδυναμική, με την προσθήκη μεγαλύτερων εισαγωγών αέρα, δεν λείπει φυσικά ο πίσω διαχύτης, ενώ τα φαρδύτερα φτερά χαρίζουν την απαραίτητη «άγρια» εμφάνιση. Ανάλογης φιλοσοφίας είναι και το εσωτερικό, στο οποίο κυριαρχούν οι επενδύσεις από δέρμα Nappa, τόσο στα καθίσματα, όσο και στο ταμπλό. Το Lister LFT-C θα παραχθεί σε μόλις 10 κομμάτια, με την τιμή να ξεκινά από τις 139.000 λίρες.