Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Επίσημο: Η F1 επιστρέφει στην Ολλανδία

Ελλάδα 19:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επίσημο: Η F1 επιστρέφει στην Ολλανδία

FORMULA 1

Επίσημο: Η F1 επιστρέφει στην Ολλανδία

FORMULA 1

Μπορεί να είχε διαρρεύσει εδώ και καιρό αλλά είναι πλέον επίσημο: το 2020 ο μαγικός κόσμος της Formula 1 επιστρέφει στην Ολλανδία!

Advertisement
Advertisement

Η Liberty Media που έχει τα εμπορικά δικαιώματα του σπορ, έφτασε σε συμφωνία με τους διοργανωτές της SportVibes και της TIG Sports και από την επόμενη σεζόν η κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού θα «τρέχει» ξανά στην πίστα του Ζάντφουρτ!

Η συμφωνία είναι τριετής ενώ η Heineken που αποτελεί Παγκόσμιο Συνεργάτη της F1, θα αποτελεί και κεντρικό χορηγό του αγώνα που βάσει της δημοτικότητας του Max Verstappen, ήταν θέμα χρόνου το πότε θα επιστρέψει!

Βέβαια η πίστα που είναι φτιαγμένη σε ένα παραλιακό θέρετρο κοντά στην πρωτεύουσα του Άμστερνταμ, θα πρέπει να αναβαθμιστεί σημαντικά ώστε να εναρμονιστεί με τα στάνταρ της Formula 1.

Advertisement
Advertisement

«Εξ αρχής λέγαμε πως θέλουμε να δούμε νέους προορισμούς στο καλεντάρι αλλά και αγώνες που να αντιπροσωπεύουν και τις εμβληματικές ρίζες του σπορ στην Ευρώπη. Έτσι την επόμενη σεζόν θα έχουμε έναν νέο αγώνα σε σιρκουί δρόμου στο Ανόι του Βιετνάμ αλλά και την επιστροφή του Ζάντφουρτ μετά από 35 χρόνια», είπε ο CEO και Πρόεδρος της F1, Chase Carey.

Το πρώτο Ολλανδικό Grand Prix έλαβε χώρα το 1952 και τη νίκη σε αυτό κατέκτησε ο Alberto Ascari για λογαριασμό της Ferrari. Η τελευταία φορά που η Formula 1 είχε αγώνα εκεί, ήταν το 1985.

Advertisement