Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Η Alfa Romeo εκθειάζει τον Raikkonen

Ελλάδα 6:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Alfa Romeo εκθειάζει τον Raikkonen

FORMULA 1

Η Alfa Romeo εκθειάζει τον Raikkonen

FORMULA 1

Μία από τις σημαντικότερες αλλαγές στρατοπέδου στο φετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 είναι αυτή της επιστροφής του Kimi Raikkonen στην πάλαι ποτέ Sauber, που τώρα τρέχει ως Alfa Romeo Racing.

Advertisement
Advertisement

Ο 39χρονος που υπέγραψε διετές συμβόλαιο συνεργασίας με την ομάδα με την οποία έκανε ντεμπούτο στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού το 2001, απέδειξε πως έχει ακόμα θέληση για μάχες σε κορυφαίο επίπεδο.

Παρότι έως τώρα το μονοθέσιό του δεν είναι ικανό για το κάτι παραπάνω, ο Φινλανδός έχει βαθμολογηθεί και στα τρία πρώτα Grand Prix της σεζόν.

Είναι χαρακτηριστικά όσα λέει για τον «Iceman» ο team manager της Alfa Romeo Racing, Beat Zehnder.

Advertisement
Advertisement

«Είναι απλά απολαυστικό το να συνεργάζεσαι με τον Kimi. Δίνει πάντα… τα πάντα! Νομίζω πως ξεχωρίζει ανάμεσα στους οδηγούς που μάχονται στο μέσο της κατάταξης», είπε ο Zehnder στην εφημερίδα Blick.

Θα σας μεταφέρουμε και μία εικόνα από την πρόσφατη αποστολή μας στο Μπαχρέιν για το Grand Prix του Σακχίρ. Όταν το βράδυ της Κυριακής, αρκετά μετά το τέλος του αγώνα, με τα paddock να έχουν ερημώσει, ο Raikkonen ήταν ακόμα εκεί, συνομιλούσε με δύο μηχανικούς της ομάδας του και τους εξηγούσε, με χαρακτηριστικές κινήσεις, τις αντιδράσεις του μονοθεσίου του σε κάθε στροφή της πίστας.

Advertisement

Οι δώδεκα βαθμοί που έχει κερδίσει έως τώρα ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2007, έχουν τοποθετήσει την Alfa Romeo Racing στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας κατασκευαστών, όπου ισοβαθμεί με τη Renault.