Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Peugeot 208 GT Line: Το πληρέστερο μικρό

Ελλάδα 5:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Peugeot 208 GT Line: Το πληρέστερο μικρό

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Peugeot 208 GT Line: Το πληρέστερο μικρό

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Το δημοφιλές 208 στην έκδοση GT Line αποτελεί την κορυφαία πρόταση της Peugeot στα αυτοκίνητα πόλης, συνδυάζοντας πολύ καλή ποιότητα κατασκευής, υψηλές επιδόσεις από την γκάμα των σύγχρονων κινητήρων βενζίνης και πετρελαίου αλλά και πολύ πλούσιο στάνταρ εξοπλισμό.

Advertisement
Advertisement

 

Ως κορυφαία έκδοση του Peugeot 208, η GT Line ξεχωρίζει ήδη από τις υπόλοιπες, από τις εξωτερικές λεπτομέρειες που έχουν προσθέσει οι Γάλλοι στο αυτοκίνητο τους.

Advertisement
Advertisement

Η μάσκα τύπου “Equalizer” με το μαύρου χρώματος (Noir Perla Nera) διακοσμητικό πλαίσιο και το κόκκινο μονόγραμμα Peugeot, τα καλύμματα των καθρεπτών επίσης στο ίδιο χρώμα και οι εξωτερικές χειρολαβές στο χρώμα τους αμαξώματος είναι τα πρώτα στοιχεία που θα τραβήξουν το μάτι, τα οποία προσθέτουν και τον ανάλογο δυναμισμό στην ήδη καλαίσθητη σχεδίαση του αμαξώματος, όπως άλλωστε κάνουν και οι ζάντες αλουμινίου Caesium με διάμετρο 17 ίντσες, αλλά και τα διακοσμήτικά σήματα “GT Line” στην μάσκα, πίσω αλλά και στα πλαϊνά. Η εικόνα ολοκληρώνεται από τα φιμέ κρύσταλλα των πίσω παραθύρων και της πόρτας του χώρου αποσκευών, όπου εκεί, πιο χαμηλά κάνει αισθητή την παρουσία της και η χρωμιωμένη απόληξη της εξάτμισης.

Advertisement

 

Οι πινελιές δυναμισμού επεκτείνονται και στο εσωτερικό της έκδοσης GT Line με την προσθήκη διακοσμητικών από αλουμίνιο στο κατώφλι των εμπρός θυρών που φέρουν μονόγραμμα Peugeot, ενώ τα μεταλλικά διακοσμητικά στοιχεία στην καμπίνα βλέπουμε στους αεραγωγούς του ταμπλό με το ιδιαίτερο και πάντα καλοδεχούμενο σατινέ φινίρισμα.

Advertisement

Η επένδυση του ταμπλό με διακοσμητικό μοτίβο Cotex προσθέτει επιπλέον χαρακτήρα στη δυναμική σχεδίαση του εσωτερικού, όπου ξεχωρίζει η αρχιτεκτονική i-Cockpit της Peugeot με τον υπερυψωμένο πίνακα πληροφοριών και το εντυπωσιακό σπορ τιμόνι με την μικρή διάμετρο που φέρει δερμάτινη επένδυση απαλής αφής.

Advertisement

Η επένδυσή του είναι ραμμένη με κόκκινη κλωστή ενώ το χρωμιωμένο διακοσμητικό επίσης με σατινέ φινίρισμα στο κάθετο μπράτσο του τιμονιού πρσθέτει δυναμισμό. Την σπορ εικόνα συμπληρώνουν οι επενδύσεις στις πόρτες με τις κόκκινες λεπτομέρειες και ραφές, η αλουμινένια μπίλια το επιλογέα ταχυτήτων και το χειρόφρενο με την δερμάτινη επένδυση αλλά και τα σπορ αλουμινένια πεντάλ.

Τα υψηλά επίπεδα εξοπλισμού άνεσης συνδυάζονται και με γαλλική φινέτσα όπως φαίνεται και στα καθίσματα Sport Dynamique που είναι επενδυμένα με ύφασμα “Oxford” Mistral, με τα μπροστινά να ρυθμίζονται και σε ύψος. Σε ύψος αλλά και βάθος ρυθμίζεται και το τιμόνι που φέρει μεταβλητή ηλεκτρική υποβοήθηση. Ηλεκτρικά είναι τα παράθυρα και στις τέσσερις πόρτες, τα οποία φέρουν και σύστημα αναγνώρισης εμποδίου, ενώ ηλεκτρικά ρυθμιζόμενοι, θερμαινόμενοι και αναδιπλούμενοι είναι οι εξωτερικοί καθρέπτες με το κλείδωμα του αυτοκινήτου να πραγματοποιείται κεντρικά με τηλεχειρισμό.

H ύπαρξη αυτόματου διζωνικού κλιματισμού εγγυάται την διατήρηση της θερμοκρασίας της καμπίνας στα επιθυμητά επίπεδα στο αστικό περιβάλλον αλλά και εκτός των τειχών της πόλης, με το σύστημα πολυμέσων και ψυχαγωγίας της Peugeot να φροντίζει για την ενημέρωση και την διασκέδασή σας. Πρωταγωνιστής,η μεγάλη οθόνη αφής με το σύστημα να προσφέρει δυνατότητα σύνδεσης με το κινητό σας χάρη στην ύπαρξη της λειτουργίας Mirror Screen Triple Play. Η πάντα πρακτική θύρα USB, το Bluetooth, το ραδιόφωνο και η δυνατότητα αναπαραγωγής MP3 αρχείων συμπεριλαμβάνονται φυσικά στα στοιχεία του συστήματος που “εκφράζεται” μέσω 4 ηχείων και δύο tweeters για πλούσια και πιστή απόδοση ήχου.

Τέλος η έκδοση GT Line προσφέρει εξαιρετική άνεση κατά το παρκάρισμα στο ασφυκτικό περιβάλλον της πόλης χάρη στην στάνταρ κάμερα οπισθοπορείας που συνοδεύεται και από αισθητήρες παρκαρίσματος.

Πλήρης παρουσιάζεται και ο στάνταρ εξοπλισμός ασφάλειας της έκδοσης GT Line του Peugeot 208. Η απόδοση του υποχρεωτικού ABS ενισχύεται από την παρουσία του ηλεκτρονικού κατανεμητή πέδησης (Electronic Brake Distribution) που βελτιστοποιεί την δύναμη του φρεναρίσματος σε κάθε τροχό, αλλά και από το σύστημα ενίσχυσης πέδησης Brake Assist το οποίο υποβοηθά τα φρένα να φτάσουν ταχύτερα στην μέγιστη απόδοσή τους, σε περίπτωση ανάγκης. Στο εξοπλισμό περιλαμβάνεται και το ηλεκτρονικό σύστημα ευστάθειας ESP αλλά και το σύστημα αντιολίσθησης των τροχών ASR, το οποίο γνωρίζουμε ευρύτερα ως traction control. Συνολικά έξι είναι οι αερόσακοι που δίνουν το “παρών” στην καμπίνα του 208 GT Line, τοποθετημένοι στο τιμόνι και το ταμπλό, για τον οδηγό και συνοδηγό αντίστοιχα, πλευρικά αλλά και στην οροφή.

Στον εξοπλισμό ασφάλειας συμπεριλαμβάνεται και το Πακέτο Ορατότητας που αποτελείται από το σύστημα αυτόματης λειτουργίας των προβολέων αλλά και των υαλοκαθαριστήρων, όταν η χρήση τους κρίνεται απαραίτητη από τις συνθήκες, ενώ ο οδηγός έχει στην διάθεσή του και έναν εσωτερικό φωτοχρωματικό καθρέπτη που σκουραίνει το κάτοπτρο του ανάλογα με τις συνθήκες φωτισμού.

Τα επίπεδα ασφάλειας ενισχύονται από την παρουσία προβολέων ομίχλης που φέρουν λειτουργία cornering, φωτίζοντας το εσωτερικό της στροφής αλλά και του ηλεκτρονικού συστήματος ελέγχου πίεσης των ελαστικών για να γνωρίζετε ανά πάσα στιγμή αν κάποιο από τα ελαστικά σας χρειάζεται επιπλέον πίεση. Τέλος στην διάθεση του οδηγού υπάρχει και προγραμματιζόμενο cruise control αλλά και περιοριστής ταχύτητας, ιδιαίτερα χρήσιμος στο αστικό περιβάλλον.

Η έκδοση GT Line του Peugeot 208 είναι διαθέσιμη με τον προηγμένο κινητήρα βενζίνης PureTech των 1,2 λίτρων, ο οποίος αποδίδει 110 ίππους και μπορεί να συνδυαστεί με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων ή με το γρήγορο σε λειτουργία και πολιτισμένο αυτόματο κιβώτιο της γαλλικής εταιρίας που φέρει επίσης 6 σχέσεις. Παράλληλα οι λάτρεις της οικονομίας έχουν στην διάθεση τους και το μοτέρ πετρελαίου 1.5 BlueHDi των 100 ίππων το οποίο συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων.

Αυτή λοιπόν είναι η κορυφαία έκδοση GT Line του Peugeot 208 με τις τιμές να ξεκινούν από τα 17.300 ευρώ.