Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Ginetta αποκαλύπτει το νέο της supercar (+Video)

Ελλάδα 7:18
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Ginetta αποκαλύπτει το νέο της supercar (+Video)

ΝΕΑ

Η Ginetta αποκαλύπτει το νέο της supercar (+Video)

ΝΕΑ

Χαράς ευαγγέλια για τους λάτρεις των σκληροπυρηνικών supercars είναι το νέο coupe που αποκάλυψε η βρετανική Ginetta. Χωρίς όνομα προς το παρόν, αλλά σαφώς επηρεασμένο από την αγωνιστική εμπλοκή της εταιρίας και με πολύ ενδιαφέρουσες προδιαγραφές.

Advertisement
Advertisement

 

Το νέο υπεραυτοκίνητο της Ginetta, το όνομα του οποίου θα αποκαλυφθεί από ό,τι καταλαβαίνουμε στο ερχόμενο Σαλόνι της Γενεύης, χαρακτηρίζεται για το μονοκόκ πλαίσιο του που κατασκευάζεται από ανθρακονήματα με τον κινητήρα τοποθετημένο πολύ πίσω από τον εμπρός άξονα, ενω μπροστά από τον πίσω άξονα έχει τοποθετηθεί και το κιβώτιο.

Advertisement
Advertisement

Τα ανθρακονήματα κάνουν την εμφάνισή τους και στα πάνελ του αμαξώματος με την αεροδυναμική του συμπεριφορά να έχει εξελιχθεί βάσει των πρωτότυπων που συμμετέχουν στους αγώνες αντοχής. Μια ματιά στην τεράστια πίσω αεροτομή, στον μεγάλο αεροδυναμικό διαχύτη που μπορείτε να διακρίνετε στην κάτοψη του υπεραυτοκινήτου, αλλά και στη σχεδίαση του εμπρός μέρους με τα μεγάλα ανοίγματα και τις διπλές αεροτομές πείθει για του λόγου το αληθές.

Advertisement

Το διθέσιο coupe έχει και τα νούμερα που έρχονται να υποστηρίξουν τις δυνατότητες του σε περιβάλλον πίστας με την απόδοση του μεγάλου V8 των έξι λίτρων να ανέρχεται στους 600 ίππους για ένα συνολικό βάρος που περιορίζεται στα 1.150 κιλά, χάρη και στην ενσωμάτωση των καθισμάτων στον σχεδιασμό του πλαισίου.

Advertisement

Το κιβώτιο είναι έξι σχέσεων με τις αλλαγές να πραγματοποιούνται μέσω paddles ενώ στον πίσω άξονα έχει τοποθετηθεί Torsen διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης. Εντυπωσιακές είναι και οι προδιαγραφές των κεραμικών φρένων τα οποία σύμφωνα με την Ginetta προσφέρουν επιβράδυνση που αγγίζει τα 1,2 G με τους Βρετανούς να κάνουν λόγο και για κορυφαίες τιμές κάθετης δύναμης.

Ακριβείς λεπτομέρειες για τα τεχνικά του χαρακτηριστικά δεν υπάρχουν προς το παρόν και αναμένονται μαζί με την αποκάλυψη του ονόματος της νέας σκληροπυρηνικής δημιουργίας της Ginetta, όπως και της τιμής του, στην Γενεύη.

Advertisement

Δείτε το σε δράση στο βίντεο που ακολουθεί.