Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

FCA: Μέρισμα «μαμούθ» στους μετόχους της

Ελλάδα 3:10
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

FCA: Μέρισμα «μαμούθ» στους μετόχους της

ΝΕΑ

FCA: Μέρισμα «μαμούθ» στους μετόχους της

ΝΕΑ

Η Fiat Chrysler Automobiles (FCA) αναμένεται να δώσει για πρώτη φορά μέρισμα στους μετόχους της ύψους περίπου 1,1 δισ. ευρώ.

Advertisement
Advertisement

Στην καταβολή κανονικού μερίσματος ύψους 1,1 δισ. ευρώ σχεδιάζει να προχωρήσει η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία Fiat Chrysler Automobiles και σύμφωνα με πληροφορίες ο κάθε μέτοχος θα εισπράξει 0,65 ευρώ ανά κοινή μετοχή.

Οι μέτοχοι θα ψηφίσουν για την πρόταση στην ετήσια συνάντηση της Fiat Chrysler που έχει προγραμματιστεί για τις 12 Απριλίου.

Advertisement
Advertisement

Η συνέχιση του μερίσματος μπορεί να είναι μια ευπρόσδεκτη εξέλιξη για τους επενδυτές, οι οποίοι απογοητεύτηκαν από τα κέρδη της Fiat Chrysler υπό τον διευθύνοντα σύμβουλο Mike Manley ο οποίος ανέλαβε μετά τον θάνατο του Sergio Marchionne.

Τα υψηλότερα από το αναμενόμενο κόστη έχουν συρρικνωθεί στα αποτελέσματα της Βόρειας Αμερικής και η Fiat Chrysler εξέδωσε μια πρόβλεψη για τα κέρδη του 2019 αντίθετη με τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Η αγορά αυτοκινήτων της Κίνας έχει μειωθεί σημαντικά και ο Manley δήλωσε νωρίτερα αυτό το μήνα ότι ήταν ανοιχτός στη συνεργασία με άλλους κατασκευαστές αυτοκινήτων στην Ευρώπη για να προσπαθήσουν μαζί να διασώσουν τη συρρίκνωση των περιθωρίων κέρδους.

Η Fiat Chrysler επίσης τον Οκτώβριο ανακοίνωσε ότι θα καταβάλει έκτακτο μέρισμα ύψους 2 δισ. ευρώ που θα συνδέεται με την πώληση της μονάδας αυτοκινήτων Magneti Marelli στην Kalsonic Kansei της KKR & Co.

Advertisement

 

.

Advertisement