Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ένα Fiat Panda 4X4 του 1980 καλύτερο από καινούργιο

Ελλάδα 12:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ένα Fiat Panda 4X4 του 1980 καλύτερο από καινούργιο

ΝΕΑ

Ένα Fiat Panda 4X4 του 1980 καλύτερο από καινούργιο

ΝΕΑ

Η Garage Italia αναπαλαιώνει το θρυλικό Fiat Panda 4×4. Το αποτέλεσμα είναι ένα αυτοκίνητο καλύτερο ίσως από αυτά που έφευγαν από την γραμμή παραγωγής στο Τορίνο. Το εξωτερικό φαίνεται σαν μοντέλο έκθεσης ενώ το εσωτερικό άλλαξε εντελώς.

Advertisement
Advertisement

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΕΥΟΦΥΛΑΞ (gskevo@gmail.com)

Ο ιδιοκτήτης της Garage Italia (εταιρία η οποία κάνει customizing), Lapo Elkann, έχει πάθος για τα αυτοκίνητα και ιδιαίτερα εκείνα που συνδέονται με τον παππού του, Gianni Agnelli, πρώην πρόεδρο της Fiat.

Advertisement
Advertisement

Έτσι μια νέα αποστολή για την Garage Italia Customs, ήταν η αναπαλαίωση ενός παλιού Fiat Panda 4×4 που ο Agnelli οδηγούσε στους χιονισμένους δρόμους του St. Moritz στην Ελβετία.

FiatPanda4x4a

Ο θρύλος θέλει τον Agnelli να επιβιβάζεται σε ελικόπτερο από την Ιταλία, τα Σαββατοκύριακα του χειμώνα και να ταξιδεύει ως την διάσημη ελβετική πόλη. Εκεί οδηγούσε το τετρακίνητο Panda για να ξεφύγει από την πίεση της δουλειάς και να φτάσει στο αγαπημένο του χιονοδρομικό κέντρο για να κάνει σκι. Το μικρό αυτοκίνητο ήταν ότι χρειαζόταν ο «Avvocato» όπως ήταν το παρατσούκλι του (1100 κ.εκ. 53 ίπποι).

Advertisement

Η Garage Italia customs επικεντρώθηκε στην αναζωογόνηση της αισθητικής του Panda δουλεύοντας στο εξωτερικό και εσωτερικό και άφησε τα μηχανικά μέρη όπως ήταν από το εργοστάσιο.

Το αμάξωμα βάφτηκε ξανά ασημένιο (μερικοί μπορεί να το βρείτε βαρετό), με σκούρες μπλε και μαύρες γραμμές (pinstripes) σε όλο το μήκος του αμαξώματος. Στα διακριτικά εκτός από αυτά της Fiat και της Steyr Puch, ο προμηθευτής του συστήματος μετάδοσης κίνησης, προστέθηκε και αυτό της Garage Italia Customs.

Advertisement

FiatPanda4x4b

Οι περισσότερο σημαντικές αλλαγές έγιναν στο εσωτερικό. Η Garage Italia Customs συνεργάστηκε με το Ιταλικό υφαντουργείο Vitale Barberis Canonico για να «ντύσει» με το σκούρο μπλε ύφασμα το μεγαλύτερο μέρος του εσωτερικού χώρου, συμπεριλαμβανομένων των καθισμάτων (εμπρός και πίσω), του κάτω μέρους του ταμπλό και των πάνελ των θυρών. Ήταν το αγαπημένο χρώμα του Agnelli. Επιπλέον η εταιρία έβαλε το έμβλημά της στα δερμάτινα πλαϊνά των καθισμάτων, διατηρώντας και το αρχικό μαύρο πλαστικό εκεί.

Αυτή η ανακατασκευή έγινε για αυτό και μόνο το αυτοκίνητο, αλλά δεν είναι ξεκάθαρο τι σκοπεύει να κάνει η Garage Italia Customs με αυτό. Δεν αποκλείεται να δούμε τον Elkann να ακολουθεί τον δρόμο που άνοιξε ο παππούς του στο χιονισμένο St. Moritz οδηγώντας αυτό το Panda.

Advertisement

FiatPanda4x4c