Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

GP Βραζιλίας: Νίκη για Hamilton, τίτλος για Mercedes

Ελλάδα 5:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

GP Βραζιλίας: Νίκη για Hamilton, τίτλος για Mercedes

FORMULA 1

GP Βραζιλίας: Νίκη για Hamilton, τίτλος για Mercedes

FORMULA 1

O Lewis Hamilton, είναι ο νικητής στο Grand Prix της Βραζιλίας και η Mercedes F1 παγκόσμια πρωταθλήτρια κατασκευαστών για το 2018. Ο Max Verstappen (Red Bull) τερμάτισε δεύτερος με τον Kimi Raikkonen (Ferrari) τρίτο.

Advertisement
Advertisement

O Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2018 έδειξε πως η τύχη (ή οι junior drivers) βοηθά τους τολμηρούς. Αυτό ήταν ένα Grand Prix που η Mercedes παραλίγο να χάσει απόψε.

Advertisement

Όμως ήταν το περιστατικό που ο οδηγός της Force India, Esteban Ocon, ακούμπησε τον Max Verstappen (όταν ήταν πρώτος και ο Ολλανδός του έριχνε γύρο) και τον ανάγκασε σε τετ-α-κε. Συμβάν που οδήγησε σε ιδιαίτερη ένταση ανάμεσα στους δύο οδηγούς μετά το τέλος του αγώνα.

Τότε ο Hamilton ανέκτησε την πρωτοπορία που είχε χάσει νωρίτερα από τον οδηγό της Red Bull Racing και έφτασε στη νίκη η οποία σε συνδυασμό με την πέμπτη θέση του teammate του, έχρισαν και φέτος τη Mercedes F1 πρωταθλήτρια στους κατασκευαστές. Σε ένα ακόμα “νταμπλ” σε αυτή την υβριδική εποχή της Formula 1.

Ο Kimi Raikkonen εκμεταλλεύτηκε ένα από τα αρκετά λάθη του Sebastian Vettel και πέρασε τρίτος. Αυτός ο αγώνας ίσως αποτέλεσε μικρογραφία μίας ομολογουμένως κακής σεζόν για τον τετράκις παγκόσμιο πρωταθλητή.

Την πρώτη πεντάδα συμπλήρωσαν οι Daniel Ricciardo (Red Bull) παρότι είχε εκκινήσει μόλιος ενδέκατος και Valteri Bottas (Mercedes F1 Team), με τον Φινλανδό σε μία ακόμα υποτονική εμφάνιση.

Στην δεκάδα τερμάτισαν οι:  Vettel (έκτος), Leclerc (έβδομος), Grosjean (όγδοος) Magnussen (ένατος) και Perez (δέκατος). Τον αγώνα εγκατέλειψαν οι (Hulkenberg και Ericsson)

Αναλυτικά η τελική κατάταξη:

brazil18-race-times640