Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Στη Γενεύη το νέο SEAT Leon

Ελλάδα 5:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Στη Γενεύη το νέο SEAT Leon

ΝΕΑ

Στη Γενεύη το νέο SEAT Leon

ΝΕΑ

Η SEAT είναι γνωστό πως εργάζεται εντατικά επάνω στην επόμενη γενιά Leon. Ωστόσο, τα πρωτότυπα που έχουμε καταγράψει είναι ακόμη εξαιρετικά καμουφλαρισμένα. Προφανώς, θα μάθουμε περισσότερα τον Μάρτιο του επόμενου έτους, όταν η εταιρία θα παρουσιάσει το νέο Leon ως πρωτότυπο στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης το 2019.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ

Η μελέτη θα εισάγει μια νέα γλώσσα σχεδίασης για τη μάρκα, η οποία θα διαφοροποιήσει προς το καλύτερο το προφίλ των νέων SEAT από τα αδέλφια του ομίλου Volkswagen. Οι σχεδιαστές της μάρκας θα δώσουν έμφαση στην “πληρότητα” που θα αντικαταστήσει τις σημερινές αιχμηρές γραμμές. “Θα κατευθυνθούμε από τα άκρα και τις γραμμές. Θέλουμε να αναδείξουμε την ακρίβεια με την οποία συναρμολογείται το Leon με μικρούς αρμούς, κάτι που ισχύει από το 2012. Πρέπει όμως να είμαστε ξεχωριστοί από τους συναδέλφους μας στον όμιλο VW”, δήλωσε ο επικεφαλής του σχεδιασμού Alejandro Mesonero-Romanos.

Είναι ενδιαφέρον ότι η SEAT δεν θα εφαρμόσει διαφορετική γλώσσα σχεδιασμού στα μελλοντικά ηλεκτροκίνητα και πλήρως ηλεκτρικά οχήματα. Αντί αυτού, θα μοιάζουν με τα υπόλοιπα μοντέλα νέας γενιάς της φίρμας. Εν τω μεταξύ, έχει καταστεί σαφές ότι η Cupra, το τμήμα επιδόσεων της SEAT, σχεδιάζει να ξεκινήσει ένα νέο μοντέλο μέχρι το τέλος του επόμενου έτους. Σκεφτείτε το ως το επερχόμενο σπορ αυτοκίνητο αντίπαλο του N της Hyundai – ένα αποκλειστικό μοντέλο παραγωγής, όχι μια μελέτη, που θα κατασκευαστεί σε περιορισμένη σειρά και θα παρουσιάσει ουσιαστικά όλα τα προτερήματα της Cupra.

Advertisement
Advertisement

Τα υβριδικά θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στο μέλλον της Cupra. Οι μηχανικοί επιδιώκουν να εφαρμόσουν ηλεκτροκίνηση σε μελλοντικούς κινητήρες ακόμη και ένα πλήρως ηλεκτρικό όχημα Cupra βρίσκεται στα πλάνα. Αλλά πριν από όλα αυτά, η Cupra θα ξεκινήσει τα μοντέλα Cupra Leon, Cupra Leon ST και Cupra CUV μέχρι το τέλος της δεκαετίας.

Cupra-e-racer-tsiro-640