Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Με Giovinazzi το 2019 η Alfa Romeo Sauber

Ελλάδα 5:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Με Giovinazzi το 2019 η Alfa Romeo Sauber

FORMULA 1

Με Giovinazzi το 2019 η Alfa Romeo Sauber

FORMULA 1

H Alfa Romeo Sauber ολοκλήρωσε τη σύνθεσή της ενόψει του επόμενου παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1, καθώς στο πλευρό του Kimi Raikkonen θα βρίσκεται ο Antonio Giovinazzi!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο υπότιτλος στη σχετική ανακοίνωση «…ένας Ιταλός οδηγός στη Formula 1, με μία ιταλική μάρκα που έχει γράψει αυτοκινητική ιστορία». Εντάξει, η ομάδα είναι ελβετική αλλά ο χορηγός είναι made in Italy άρα ποιοι είμαστε εμείς που θα χαλάσουμε μία όμορφη ιστορία.

Πάμε όμως στην ουσία. Αυτή η εξέλιξη συγκέντρωνε εδώ και καιρό τις περισσότερες πιθανότητες μιας και έρχεται με τις ευλογίες της Ferrari, της οποίας ο 24χρονος αποτελεί δοκιμαστή. Άλλωστε οι δεσμοί ανάμεσα στις τρεις πλευρές υπάρχουν εδώ και καιρό.

Advertisement
Advertisement

Ο Giovinazzi έκανε ντεμπούτο στον μαγικό κόσμο της Formula 1 με τη Sauber το 2017, αγωνιζόμενος με το μονοθέσιό της στα Grand Prix Αυστραλίας και Κίνας, τερματίζοντας δωδέκατος στη Μελβούρνη και εγκαταλείποντας μετά από έξοδο στη Σαγκάη.

Στη συνέχεια της σεζόν οδήγησε στις ελεύθερες δοκιμές των Grand Prix Μεγάλης Βρετανίας, Ουγγαρίας, Σιγκαπούρης, Μαλαισίας, Μεξικού, Βραζιλίας και Άμπου Ντάμπι για λογαριασμό της Haas. Δηλαδή μίας άλλης ομάδας που χρησιμοποιεί υβριδικές μηχανές της Ferrari. Φέτος μετράει δύο εμφανίσεις σε FP1, αμφότερες με την Alfa Romeo Sauber, σε Γερμανία και Ουγγαρία.

«Είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα και νιώθω μεγάλη ευχαρίστηση που θα έχω την ευκαιρία να οδηγήσω για αυτή την ομάδα. Ως Ιταλός, είναι μεγάλη τιμή για εμένα να εκπροσωπώ μία τόσο εμβληματική και επιτυχημένη εταιρία όπως η Alfa Romeo. Ανυπομονώ να πιάσω δουλειά», είπε μεταξύ άλλων ο Giovinazzi.

Advertisement

Ο Ιταλός θα αποτελέσει τον teammate του πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή Kimi Raikkonen, που έχει ήδη υπογράψει για την επόμενη διετία καλύπτοντας το κενό που θα αφήσει ο Charles Leclerc που από την πλευρά του, μετακομίζει στη Ferrari.

Advertisement

Όσο για τον Marcus Ericsson, μπορεί να χάνει τη θέση του ως επίσημος οδηγός, παραμένει όμως στην ομάδα του Χίνβιλ ως εφεδρικός οδηγός, δοκιμαστής και πρεσβευτής της.