Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ford: Ντεμπούτο για το plug-in υβριδικό Transit Custom PHEV

Ελλάδα 19:05
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ford: Ντεμπούτο για το plug-in υβριδικό Transit Custom PHEV

ΝΕΑ

Ford: Ντεμπούτο για το plug-in υβριδικό Transit Custom PHEV

ΝΕΑ

Στην τελική μορφή με την οποία θα περάσει και στην παραγωγή παρουσιάστηκε το plug-in υβριδικό Ford Transit Custom PHEV στην διεθνή έκθεση επαγγελματικών οχημάτων IAA που πραγματοποιείται στο Ανόβερο. ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΗ ΞΥΔΗ

Advertisement
Advertisement

Το νέο υβριδικό Transit Custom PHEV χρησιμοποιεί τον γνωστό 1.000άρη EcoBoost κινητήρα της Ford και μπορεί σύμφωνα με την εταιρία να διανύσει απόσταση έως και 50 χλμ. αποκλειστικά με τη χρήση του ηλεκτρικού κινητήρα και των μπαταριών του. Αυτό του δίνει το πλεονέκτημα ελεύθερης πρόσβασης σε ζώνες κυκλοφορίας χαμηλών εκπομπών ρύπων, με έμμεσα οφέλη τους γενικότερα μειωμένου εκπεμπόμενους ρύπους στην περιοχή δράσης του.

ford_transit_custom_phev_2018_640-4

Ο ηλεκτροκινητήρας είναι εκείνος που δίνει αποκλειστικά κίνηση στους εμπρός τροχούς με εκείνον της εσωτερικής καύσης να έχει αναλάβει την φόρτιση των υγρόψυκτων μπαταριών ιόντων λιθίου που βρίσκονται κάτω από το πάτωμα του οχήματος αφήνοντας έτσι ανεπηρέαστες τις δυνατότητες φόρτωσης του Transit Custom, με ωφέλιμο φορτίο που ξεπερνά τον ένα τόνο.

Advertisement
Advertisement

ford_transit_custom_phev_2018_640

Συνδυαστικά με τον κινητήρα βενζίνης η αυτονομία του Transit Custom PHEV εκτοξεύεται πάνω από τα 500 χλμ, με τις μπαταρίες συνολικής χωρητικότητας 14 kWh να μπορούν να φορτιστούν πλήρως από οικιακή πρίζα μέσα σε πέντε ώρες ή τρεις ώρες, από εμπορική παροχή ρεύματος. Άλλα στοιχεία για την απόδοση του υβριδικού συστήματος του Ford Transit δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά.

ford_transit_custom_phev_2018_640-2

Advertisement

Από το ταμπλό του υβριδικού επαγγελματικού της Ford απουσιάζει το στροφόμετρο, το οποίο έχει αντικατασταθεί από δείκτη φόρτισης των μπαταριών, με τον οδηγό να έχει στην διάθεσή του τρία διαφορετικά προγράμματα λειτουργίας-διαχείρισης του κινητήρα: το EV Auto που καθορίζει μόνο του την αξιοποίηση των “πηγών” ενέργειας, το EV Now όπου το ρεύμα πηγαίνει στο ηλεκτρικό μοτέρ αποκλειστικά από τις μπαταρίες, μέχρι εξαντλήσεως… αποθεμάτων και το EV Later που αποσκοπεί στην διατήρηση της φόρτισης των μπαταριών σε σταθερό επίπεδο.

ford_transit_custom_phev_2018_640-3

Advertisement

Όλες τις αλλαγές που φέρει η ανανεωμένη σειρά του Ford Transit έχουν βρει φυσικά τον δρόμο τους και στο Custom PHEV, όπως και τα νέα συστήματα υποβοήθησης, ασφάλειας και συνδεσιμότητας. Περισσότερα για όλα αυτά μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Η παραγωγή της νέας επαγγελματικής πρότασης της Ford θα ξεκινήσει το δεύτερο μισό του 2019.