Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το ηλεκτρικό “θαύμα” της Genovation Cars (vid)

Ελλάδα 6:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το ηλεκτρικό “θαύμα” της Genovation Cars (vid)

ΝΕΑ

Το ηλεκτρικό “θαύμα” της Genovation Cars (vid)

ΝΕΑ

Αρχικά ανακοινώθηκε τον Οκτώβριο του 2016 από την Genovation Cars με έδρα το Μέριλαντ, η GXE τελικά θα κάνει το ντεμπούτο της στις 9 Ιανουαρίου με αφορμή το Consumer Electronics Show (CES) στο Λας Βέγκας. Μαζί με την αποκάλυψη του εντυπωσιακού EV, η εταιρεία δημοσιοποίησε τις τεχνικές προδιαγραφές με τους αριθμούς να είναι τώρα ακόμη πιο εντυπωσιακοί.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Ενώ αρχικά το GXE C7 Grand Sport είχε γύρω στους 660 ίππους με ροπή 813 Nm, ο διπλός ηλεκτροκινητήρας αποδίδει παρακαλώ στην πραγματικότητα ένα εκπληκτικό ιπποστάσιο 800+ ίππων, καθώς επίσης και άνω των 949 Nm ροπής. Oh yes! Για να θέσουμε αυτούς τους αριθμούς σε προοπτική, η νέα Corvette ZR1 με τον υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα V8 των 6,2 λίτρων προσφέρει 755 ίππους και 969 Nm ροπής.

Advertisement
Advertisement

Και έπειτα υπάρχουν οι πληροφορίες σχετικά με την απόδοση, εξίσου εντυπωσιακές με τα υπόλοιπα στοιχεία που αναφέρονται στο επίσημο φύλλο προδιαγραφών. Το 0-100 km/h θα διαρκέσει λιγότερο από τρία sec, ενώ η τελική ταχύτητα θα ξεπερνά τα 354 km/h. Όλα θα είναι δυνατά χάρη στο τελευταίο και μεγαλύτερο ηλεκτρικό κινητήρα της Genovation Cars αλλά και στην τεχνολογία μπαταριών, η οποία όπως αναφέρει η εταιρεία προέρχεται από το Le Mans και την F1…

Μιλώντας για την μπαταρία, η GXE θα διαθέτει ένα πακέτο 60 kWh και αυτό θα είναι αρκετό για περίπου 209 km αυτονομίας μεταξύ των φορτίσεων στην ηλεκτρική Vette που έχει σχεδόν τέλεια κατανομή βάρους (50:50). Δεν πρέπει να αποτελεί μεγάλη έκπληξη ότι η GXE δεν θα πωλείται σε προσβάσιμες τιμές δεδομένης της απόδοσης αλλά και της περιορισμένης διαθεσιμότητάς (μόλις 75 αυτοκίνητα).

Ως τελική σημείωση, η Genovation Cars έκανε πρωτοσέλιδα πέρυσι, μετά την ηλεκτρική Z06 Corvette με βάση τη C6 που καθιέρωσε ένα νέο παγκόσμιο ρεκόρ στις 28 Ιουλίου για ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο δρόμου με τελική ταχύτητα τα 330,8 km/h). Η εταιρεία βελτίωσε το δικό της ρεκόρ το Μάρτιο του 2017 φτάνοντας στα 336,3 km/h στη Φλόριντα, όπως φαίνεται και στο video…

Advertisement