Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Volkswagen: Κέρδη ρεκόρ παρά το dieselgate

Ελλάδα 5:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Volkswagen: Κέρδη ρεκόρ παρά το dieselgate

ΝΕΑ

Volkswagen: Κέρδη ρεκόρ παρά το dieselgate

ΝΕΑ

Παρά το dieselgate, για το οποίο γίνονται ακόμα προσπάθειες να λυθεί οριστικά -και θα γίνονται για πολύ καιρό ακόμα- η Volkswagen συνεχίζει την ανοδική πορεία της. Το αυτοκινητικό μεγαθήριο, ανακοίνωσε και για το πρώτο τρίμηνο του 2017 αύξηση των καθαρών κερδών κατά 44%, ανατρέποντας και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις των αναλυτών.

Advertisement
Advertisement

Πιο συγκεκριμένα τα καθαρά κέρδη του ομίλου έφτασαν τα 3,4 δισ. ευρώ, σε σύγκριση με το περσινό πρώτο τρίμηνο του 2016. Τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 10,3% δηλαδή στα 56,2 δισ. ευρώ. Συνολικά το γκρουπ της Volkswagen πούλησε 2,5 εκατομμύρια αυτοκίνητα το πρώτο τρίμηνο του έτους, σημειώνοντας οριακή πτώση 0,5% σε σύγκριση με πέρσι κυρίως λόγω του – 6,7% στην τεράστια αγορά στην Κίνα. Στην Ευρώπη οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 4,4% ενώ οι πωλήσεις στην Βόρεια Αμερική αυξήθηκαν κατά και 6%.

Παρά τα… απόνερα του dieselgate, oι προβλέψεις δε μπορεί να μην είναι ακόμα πιο αισιόδοξες για την Volkswagen -παρά τις μετριοπαθείς δηλώσεις των στελεχών της- αφού αναμένονται μέσα στο χρόνο πολλά νέα μοντέλα που στοχεύουν στην εμπορική «καρδιά» των αγορών -κυρίως της Ευρώπης- ενώ το Audi Q2 και το νέο VW Golf δεν έχουν δείξει ακόμα στο 100% την εμπορική τους δυναμική, όντας ιδιαίτερα νέα μοντέλα…

 

Advertisement
Advertisement