Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Nέο Opel Insignia Sports Tourer

Ελλάδα 21:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Nέο Opel Insignia Sports Tourer

ΝΕΑ

Nέο Opel Insignia Sports Tourer

ΝΕΑ

H Opel μας αποκαλύπτει το Insignia Sports Tourer που έρχεται να αποτελέσει την στέισον βάγκον έκδοση του Insignia Grand Sport που είδαμε πρόσφατα.

Advertisement
Advertisement

Επιμέλεια: Κώστας Φούζας (kf@newsauto.gr)

Η γερμανική εταιρεία προσθέτει στη γκάμα του νέου Insignia Grand Sport και μια πιο οικογενειακή έκδοση σε στέισον βάγκαν αμάξωμα. Σε επίπεδο σχεδίασης το Insignia Sports Tourer κερδίζει τις εντυπώσεις με το εμπρόσθιο μέρος να παραμένει ίδιο με τη σεντάν έκδοση. Και εδώ, η μάσκα και τα φωτιστικά σώματα είναι από τα πιο δυναμικά στοιχεία του γερμανικού μεσαίου μοντέλου. Στο πίσω μέρος, το σχεδιαστικό τμήμα της Opel έχει δημιουργήσει ένα άκρως ενδιαφέρον αποτέλεσμα, με το τελείωμα της οροφής να έχει έντονη κλίση θυμίζοντας κουπέ αμάξωμα (το μήκος του ανέρχεται στα 4.986 χλστ.).

Advertisement
Advertisement

Περνώντας στο εσωτερικό, οι μόνες διαφορές που εντοπίζονται-σε σύγκριση με τη σεντάν έκδοση-αφορούν τον χώρο αποσκευών. Έτσι, η χωρητικότητα φτάνει τα 520 λίτρα (+30 από Insignia Grand Sport) και με πλήρη αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων εκτοξεύεται στα 1.638 λτ. Επίσης, η εταιρεία υποστηρίζει ότι η καμπίνα του μοντέλου προσφέρει μεγαλύτερους χώρους για τους πίσω επιβάτες. Σε ό,τι αφορά τα μηχανικά σύνολα του μοντέλου, η Οpel κρατά ακόμη κλειστά τα χαρτιά της. Έτσι θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι τις αρχές Μαρτίου όπου θα κάνουν το επίσημο ντεμπούτο τους τα  Insignia Grand Sport & Insignia Sports Tourer στην έκθεση της Γενεύης.

Ωστόσο θεωρείται βέβαιη η παρουσία στην γκάμα του μοντέλου του νέου 1.500άρη τούρμπο βενζίνης της Opel με 165 ίππους. Τέλος, όπως και με τη σεντάν έκδοση, έτσι και εδώ όλα τα μοτέρ θα μπορούν να συνδυαστούν με 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο ή με το νέο 8άρι αυτόματο της Οpel (οι τετρακίνητες εκδόσεις θα έχουν στάνταρ το αυτόματο κιβώτιο).

Advertisement