Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Μπορεί το Micra να περάσει σε πωλήσεις το Qashqai;

Ελλάδα 19:10
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μπορεί το Micra να περάσει σε πωλήσεις το Qashqai;

ΝΕΑ

Μπορεί το Micra να περάσει σε πωλήσεις το Qashqai;

ΝΕΑ

Από την έκθεση του Παρισιού το 2006, πριν από ακριβώς 10 χρόνια, όταν είχε κάνει πρεμιέρα το πρώτο Qashqai, είχε να παρουσιάσει η Nissan ένα τόσο σημαντικό μοντέλο για την εικόνα της, όσο το πέμπτης γενιάς Micra πριν από λίγες ημέρες και πάλι στην πόλη του φωτός. Το ιαπωνικό σουπερμίνι στοχεύει κατευθείαν στην κορυφή της κατηγορίας του, εξοβελίζοντας αυτοκίνητα όπως το Polo, το Yaris, το Fiesta, το Corsa.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ

Ρίχνοντας μια ματιά στις ευρωπαϊκές πωλήσεις της Nissan για τον περασμένο Σεπτέμβριο, διαπιστώνουμε την κυριαρχία του Qashqai, του best seller SUV στη Γηραιά Ήπειρο. Κατέγραψε 27.210 ταξινομήσεις, πολύ περισσότερες από αυτές του δεύτερου Juke (11.183). Το Micra ήταν μόλις 4ο, με 7.793 πωλήσεις, πίσω και από τo X-Trail (9.570).

Θεωρείται σίγουρο ότι το 2017 θα εκτοξευτούν οι πωλήσεις του Micra, καθώς στις εκθέσεις της Nissan θα βρίσκεται το νέο μοντέλο, με σούπερ εμφάνιση, νεανικό εσωτερικό, πλούσιο εξοπλισμό και πετυχημένους κινητήρες (0.9 βενζίνης και 1.5 πετρελαίου, με 90 ίππους αμφότεροι).

Advertisement
Advertisement

Το σουπερμίνι θα βρεθεί λογικά στη δεύτερη λίστα της κατάταξης, δεν θα μπορέσει όμως να ξεπεράσει το Qashqai, καθώς τα SUV/crossover έχουν το momentum τα τελευταία χρόνια και θα συνεχίσουν να το έχουν για άλλα 5-10 τουλάχιστον.

Nissan-Micra-2017-inter-640

Σαφώς πιο μοντέρνο το εσωτερικό του Micra από αυτό του Qashqai, απευθύνεται άλλωστε σε πιο νεανικό κοινό.

Nissan-Qashqai-2016-interior