Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Mercedes θα συνεχίσει να επενδύει στους diesel

Ελλάδα 23:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Mercedes θα συνεχίσει να επενδύει στους diesel

ΝΕΑ

Η Mercedes θα συνεχίσει να επενδύει στους diesel

ΝΕΑ

Παρά τα δημοσιεύματα ότι οι πετρελαιοκινητήρες δεν έχουν πολλά περιθώρια εξέλιξης και άρα θα εγκαταλειφθούν σύντομα από την αυτοκινητοβιομηχανία, η Daimler ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να τους εγκαταλείψει. Στην ομιλία του κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης των μετόχων, ο Πρόεδρος του γερμανικού ομίλου Dr. Dieter Zetsche ανέφερε ότι θα επενδυθεί το ποσό των 2,6 δισ. ευρώ για τη νέα γενιά diesel.

Advertisement
Advertisement

Ο πρώτος νέος πετρελαιοκινητήρας της Mercedes έχει κωδική ονομασία OM 654 και θα κάνει πρεμιέρα στη νέα E-Class. Σύμφωνα με όσα ανέφερε στην ομιλία του ο Zetsche, θα καταναλώνει σε μεικτό κύκλο λιγότερο από 4 lt/100 km, ενώ οι εκπομπές CO2 θα είναι χαμηλότερες κατά 13% σε σχέση με τους τωρινούς diesel της Mercedes.

«Στη Mercedes πιστεύουμε στους κινητήρες diesel και στις ικανότητες των μηχανολόγων μας. Τα οχήματα μας πληρούν τις προδιαγραφές που ισχύουν σε κάθε περιοχή του πλανήτη», δήλωσε ο Zetsche, διαψεύδοντας κατηγορηματικά δημοσιεύματα ότι η Mercedes εμπλέκεται σε παραποίηση των εκπομπών ρύπων.