Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Πρωτιά Hamilton, προβλήματα για Vettel

Ελλάδα 13:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πρωτιά Hamilton, προβλήματα για Vettel

ΑΓΩΝΕΣ

Πρωτιά Hamilton, προβλήματα για Vettel

ΑΓΩΝΕΣ

Νέο ενδιαφέρον στη μάχη της pole position έδωσε η εξέλιξη της τελευταίας περιόδου ελεύθερων δοκιμών του grand prix του Άμπου Ντάμπι. Οι McLaren κυριάρχησαν, την ώρα που ο Σεμπάστιαν Φέτελ αντιμετώπιζε προβλήματα. Συγκεκριμένα με τα φρένα της RB8 κι αυτό τον κράτησε στα pit στο μεγαλύτερο κομμάτι της ωριαίας διαδικασίας στη πίστα της Γιας Μαρίνα. Τελικά βγήκε σε αυτή στο τελευταίο τετράλεπτο και πρόλαβε να σκαρφαλώσει στη τρίτη θέση της κατάταξης, σημειώνοντας μάλιστα τον καλύτερο χρόνο στον δεύτερο τομέα της πίστας.

Advertisement
Advertisement

Μπροστά του ήταν οι δύο MP4-27, με τον Λούις Χάμιλτον να δείχνει το δρόμο, με κορυφαία επίδοση στο 1.42.130! Αυτή ήρθε με τα ελαστικά μαλακής γόμας της Pirelli ενώ είναι αξιοσημείωτο πως με τη μεσαία γόμα, ήταν μόλις 0.148 πιο αργός. Πράγμα που υποδηλώνει πως μάλλον μπορούσε να κινηθεί και λίγο ταχύτερα. Το πόσο θα το μάθουμε στη μάχη της pole.

Τρία δέκατα πιο αργός ήταν ο έτερος οδηγός της McLaren, o Τζένσον Μπάτον, που με τη σειρά του ήταν σχεδόν δύο δέκατα ταχύτερος του Φέτελ. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε αν ο χρόνος που έχασε το πρωί, θα στοιχήσει στον Γερμανό.

Σε ότι αφορά στη μεγάλη κόντρα του με τον Φερνάντο Αλόνσο με φόντο το φετινό θρόνο, ο 25χρονος θα πρέπει παρά τα προβλήματά του να χαμογελάει αφού οι Ferrari δείχνουν να υστερούν σημαντικά. Ο Ισπανός ήταν μόλις όγδοος, τρεις θέσεις πιο ψηλά από τον Φελίπε Μάσα.

Advertisement
Advertisement

Προβλήματα με τα φρένα για τη Lotus του Ρομέν Γκροζέν και η παραλίγο σύγκρουση του Ουέμπερ με τον Κίμι Ράικονεν στο φινάλε της διαδικασίας, ήταν τα υπόλοιπα αξιοσημείωτα.

Οι κατατακτήριες δοκιμές διεξάγονται στις 3 το μεσημέρι ενώ το Grand Prix του Άμπου Ντάμπι, μπορείτε να το παρακολουθήσετε live από τον Alpha στις 2 το μεσημέρι της Κυριακής!
[nggallery id=919]
Επιμέλεια: Πάνος Σεϊτανίδης (twitter.com/SeitanF1)