Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Οι βαθμολογίες του WRC μετά τη Σουηδία

Ελλάδα 14:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Οι βαθμολογίες του WRC μετά τη Σουηδία

ΑΓΩΝΕΣ

Οι βαθμολογίες του WRC μετά τη Σουηδία

ΑΓΩΝΕΣ

Το Ράλι Σουηδίας που αποτέλεσε τον δεύτερο γύρο του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος, έφερε αλλαγές ισορροπιών που είχαμε πολύ καιρό να δούμε. Με νέο πρόσωπο στην κορυφή της βαθμολογίας οδηγών και νέα πρωτοπόρο στην αντίστοιχη των κατασκευαστών!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Πέρυσι ο Thierry Neuville ήταν αγκαλιά με μία σπουδαία νίκη στη Σουηδία αλλά τα είχε χάσει όλα, σε μία από τις ουκ ολίγες δύσκολες για εκείνον στιγμές το 2017. Φέτος δεν έκανε το ίδιο λάθος, ήταν στην κορυφή της γενικής κατάταξης σχεδόν σε όλο το ράλι και παρότι δεν είχε μεγάλο προβάδισμα σε χρόνο, το διαχειρίστηκε ιδανικά.

Έτσι έφτασε σε μία σπουδαία νίκη, όχι μόνο επειδή έγινε μόλις ο τρίτος μη Σκανδιναβός οδηγός που πανηγύρισε στα 66 χρόνια διεξαγωγής του Ράλι Σουηδίας αλλά κυρίως, επειδή αυτή του έδωσε τα ηνία στην κορυφή της βαθμολογίας οδηγών!

Advertisement
Advertisement

Ο Βέλγος πήρε τους 25 πόντους της νίκης και δύο από την power stage, περνώντας πρώτος και μάλιστα με προβάδισμα 10 πόντων από τον παγκόσμιο πρωταθλητή Sebastien Ogier. Ο Γάλλος πλήρωσε ακριβά το γεγονός πως έβγαινε πρώτος στις ειδικές στο πρώτο σκέλος και έτσι έμεινε μόλις δέκατος.

Τoν καταδιώκουν οι τρεις οδηγοί της Toyota, ο Andreas Mikkelsen της Hyundai και οι δύο οδηγοί της Citroen, σε μία σεζόν που έχει ξεκινήσει με έντονο ενδιαφέρον!

Η βαθμολογία οδηγών:
Thierry Neuville – 41
Sébastien Ogier – 31
Jari-Matti Latvala – 23
Esapekka Lappi – 23
Ott Tänak – 21
Andreas Mikkelsen – 21
Craig Breen – 20
Kris Meeke – 17
Hayden Paddon – 10
Elfyn Evans – 8

Advertisement

tanak-sweden18-rbpool-c640

Στους κατασκευαστές, η εξαιρετικά χαμηλή πτήση της M-Sport έχει ρίξει την πρωταθλήτρια τελευταία στη βαθμολογία, την ώρα που στην κορυφή η Hyundai είναι μόλις ένα πόντο μπροστά από την Toyota!

Advertisement

Η βαθμολογία κατασκευαστών:
Hyundai WRT – 54
Toyota Gazoo Racing – 53
Citroën Total Abu Dhabi WRT – 46
M-Sport Ford WRT – 43 points

Επόμενος σταθμός στο πλαίσιο του παγκοσμίου πρωταθλήματος, είναι το Μεξικό, στις 8-11 Μαρτίου.

 

Advertisement