Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Toyota Yaris GRMN: Πύραυλος τσέπης!

Ελλάδα 4:10
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Toyota Yaris GRMN: Πύραυλος τσέπης!

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Toyota Yaris GRMN: Πύραυλος τσέπης!

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Λίγο πριν μπει στην παραγωγή, η Toyota αποκάλυψε όλες τις τεχνικές λεπτομέρειες του νέου πύραυλου τσέπης τον οποίο έχει ετοιμάσει και δεν είναι άλλος από το Yaris GRMN.

Advertisement
Advertisement

TOY ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Σε μία περίοδο όπου με την επιστροφή της και στο WRC η ιαπωνική μάρκα θυμίζει ένδοξες, παλιές εποχές με αγωνιστικές επιτυχίες και μοντέλα επιδόσεων, αυτό το σπέσιαλ Yaris έρχεται να πατήσει γκάζι στους δρόμους με σπορ εμφάνιση και αξιοσημείωτες επιδόσεις. Ένα μοντέλο που περιμέναμε δύο χρόνια, απ’ όταν το είχαμε δει σε πρωτότυπη μορφή.

Προφανώς η εικόνα του θυμίζει τον «μαχητή» των ειδικών διαδρομών, αν και χωρίς το τρομακτικό πίσω μέρος με το μεγάλο διαχύτη και την τεράστια αεροτομή. Πατάει σε χαμηλού βάρους αλουμινένιες ζάντες 17 ιντσών της BBS που φορούν ελαστικά Bridgestone Potenza RE050 205/45R17, έχει φρένα επιδόσεων, η απόληξη της εξάτμισης είναι οβάλ και βρίσκεται στο κέντρο του πίσω μέρους

Advertisement
Advertisement

Παίρνει ώθηση από έναν 1800άρη, 4κύλινδρο supercharged κινητήρα που τελικά προσφέρει… κάτι παραπάνω απ’ ότι είχε αρχικά ανακοινωθεί – συγκεκριμένα 212 άλογα, ενώ η ροπή ορίζεται στα 25.5 kgm.

Toyota-Yaris-GRMN-official-e640tall

Η ιαπωνική εταιρεία έχει τοποθετήσει στο GRMN εξάρι μηχανικό κιβώτιο και διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης. Το συνολικό του βάρος είναι στα 1135 κιλά. Η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 km/h ενώ τα 0-100 έρχονται σε 6.3 δευτερόλεπτα.

Advertisement

Το εσωτερικό είναι εξίσου σπορτιφ, με το δερμάτινο τιμόνι νω έχει ειδικά λογότυπα και λευκές ραφές, κουμπί εκκίνησης για να «ξυπνάει» ο κινητήρα, αλουμινένια σπορ πεντάλ, TFT οθόνη κ.α.

Το Toyota Yaris GRMN θα παραχθεί σε 400 μόνο κομμάτια, με την τιμή απόκτησης να ορίζεται στη Γερμανία στα 29.900 ευρώ.

Advertisement

Toyota-Yaris-GRMN-official-c640tall Toyota-Yaris-GRMN-official-b640tall Toyota-Yaris-GRMN-official-d640tall