Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Jaguar E-Type Zero Concept: Το παρελθόν γίνεται ηλεκτρικό!

Ελλάδα 18:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Jaguar E-Type Zero Concept: Το παρελθόν γίνεται ηλεκτρικό!

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Jaguar E-Type Zero Concept: Το παρελθόν γίνεται ηλεκτρικό!

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πως θα ήταν η αυτοκίνηση αν είχαμε ηλεκτροκίνηση πριν από μερικές δεκαετίες; Ε λοιπόν, η Jaguar σας έχει την απάντηση, δημιουργώντας την Jaguar E-Type Zero Concept!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Στο πλαίσιο του Jaguar Land Rover Tech Fest που έγινε στο Λονδίνο, η JLR πήρε μία παλιά E-Type του 1961 και την αναπαλαίωσε στο εργοστάσιο κλασικών της αυτοκινήτων στο Κόβεντρυ.

Συγκεκριμένα μία Series 1.5 Roadster, που έχει τα πάντα όπως στην πρώτη της ζωή, εκτός από το λίγο διαφοροποιημένο εμπρός μέρος, τους LED προβολείς (που υιοθετούν στο σχεδιασμό της Series 1 E-Type) και φυσικά το κινητήριο σύνολο!

Advertisement
Advertisement

Ο ηλεκτροκινητήρας είναι 220kW και ειδικά σχεδιασμένος για την E-type Zero. Οι μπαταρίες ιόντων-λιθίου έχουν τις ίδιες διαστάσεις και παρόμοιο βάρος με τον θρυλικό 6κύλινδρο κινητήρα XK με τον οποίο η Jaguar εξόπλιζε την αυθεντική E-type αλλά και πολλά άλλα εμβληματικά της μοντέλα όπως οι XK120, Mk2 και XJ6.

Ο ηλεκτροκινητήρας είναι τοποθετημένος ακριβώς πίσω από τη μπαταρία (40kW), στο ίδιο σημείο που βρισκόταν το κιβώτιο.

Jaguar-E-Type-Zero-Concept-2017-f640tall

Advertisement

Όλα αυτά για να μη διαταραχθεί η αρχικά ισορροπία του οχήματος που οι Βρετανοί δεν ήθελαν απλά να δείχνει αλλά να συμπεριφέρεται και να αποδίδει όπως μία E-type. Έχει διατηρηθεί η ίδια δομή στα σωθικά του οχήματος, συμπεριλαμβανομένης της ανάρτησης και των φρένων, πράγμα που κατέστησε ευκολότερη τη μετατροπή σε αυτή την ηλεκτρική εκδοχή αλλά και το ομολογκάρισμα της. Ίδια έχει μείνει και η κατανομή βάρους παρότι συνολικά η E-Type Zero Concept είναι κατά 45 κιλά ελαφρύτερη του μοντέλου πάνω στο οποίο βασίστηκε.

Jaguar-E-Type-Zero-Concept-2017-d640tall

Advertisement

Ο ηλεκτροκινητήρας αυτού του πρωτότυπου οχήματος δανείζεται τεχνολογία από την I-PACE και η Jaguar Κάνει λόγο για αυτονομία της τάξης των 270 χιλιομέτρων. Όσο για επιδόσεις, τα 0-100 έρχονται σε μόλις 5.5 sec, δηλαδή ένα δευτερόλεπτο ταχύτερα από την ορίτζιναλ E-Type.

Jaguar-E-Type-Zero-Concept-2017-b640

Τέλος, εκσυγχρονισμό έχουμε στο εσωτερικό, όπου παρά το παραδοσιακό τιμόνι, συναντάμε ψηφιακό πίνακα οργάνων πίσω από αυτό, οθόνη αφής στην κορυφή της κεντεικής κονσόλας και χρήση περιστροφικού διακόπτη για επιλογή Reverse, Neutral, Drive.

Advertisement

Jaguar-E-Type-Zero-Concept-2017-c640 Jaguar-E-Type-Zero-Concept-2017-e640 Jaguar-E-Type-Zero-Concept-2017-g640tall