Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αποκάλυψη: Αυτή είναι η Lamborghini Urus

Ελλάδα 16:23
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αποκάλυψη: Αυτή είναι η Lamborghini Urus

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αποκάλυψη: Αυτή είναι η Lamborghini Urus

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Σε μία εντυπωσιακή εκδήλωση που έλαβε χώρα στο Lamborghini Factory 4.0 στη Σαντ’ Άγκατα, η ιταλική εταιρεία παρουσίασε το πρώτο SUV παραγωγής στην ιστορία της: την πολυαναμενόμενη και πολυσυζητημένη Urus! TOY ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Advertisement
Advertisement

Μετά από μία σειρά teasers, ήρθε η ώρα των αποκαλυπτηρίων του πιο σπορ ίσως SUV που έχουμε δει έως τώρα. Ενός μοντέλου για το οποίο η Lamborghini ήταν επί σειρά ετών αναποφάσιστη αλλά που πλέον αποτελεί γεγονός.

Ένα μοντέλο που διαφοροποιείται από όσα μας έχουν δείξει άλλα Brand του ομίλου, όπως η υπέρ-πολυτελής Bentley Bentayga ή η best seller Porsche Cayenne. Δεν έχει αλλάξει πολύ από την πρωτότυπη μορφή, διατηρεί το σχεδιαστικό DNA της μάρκας αλλά πλέον σε άλλες διαστάσεις.

Στο πρόσθιο μέρος ξεχωρίζουν οι μεγάλοι αεραγωγοί και τα λεπτά φωτιστικά σώματα, οι έντονες ακμές διέπουν όλο το αμάξωμα ενώ όσο το μάτι συνεχίζει την πορεία προς το πίσω μέρος, η οροφή χαμηλώνει επιβεβαιώνοντας τον σπορ χαρακτήρα.

Advertisement
Advertisement

Lamborghini-Urus-b640

Στο πίσω μέρος, συναντάμε επίσης πολύ λεπτά φωτιστικά σώματα, διαχύτη αλλά και διπλές, ακροβολισμένες απολήξεις εξατμίσεων.

Lamborghini-Urus-c640

Advertisement

Κάτω από το καπό βρίσκεται ένας 4λιτρος V8 Twin Turbo κινητήρας απόδοσης 641 αλόγων και 86.7 kgm ροπής, που επιτρέπει επιτάχυνση 0-100 km/h μέσα σε μόλις 3.6 sec και 0-200 σε 12.8sec, με την τελική ταχύτητα στα τα 305 km/h. Η ισχύς περνάει και στους τέσσερις τροχούς μέσω ηλεκτρουδραυλικού αυτόματου κιβωτίου 8 σχέσεων.

Lamborghini-Urus-e640
Στο εσωτερικό, η Urus διαθέτει σπορ και επιθετική εικόνα, όπως μας έχει συνηθίσει άλλωστε στα μοντέλα της. Ανθρακονήματα, δέρμα και μεταλλικοί τόνοι, εξαγωνικά σχέδια σε αεραγωγούς και αποθηκευτικούς χώρους, ψηφιακό πίνακα οργάνων πίσω από το τιμόνι με επίπεδη βάση και οθόνες αφής στην κεντρική κονσόλα για τη διαχείριση όλων των συστημάτων infotainment αλλά και των λειτουργιών του οχήματος.

Advertisement

Lamborghini-Urus-d640

Συγκεκριμένα έχουμε τρεις διαφορετικές οθόνες, με την τελευταία να βρίσκεται πάνω από ένα μεγάλο επιλογέα Anima (Soul), που παρέχει εύκολη πρόσβαση στις έξι διαφορετικές λειτουργίες οδήγησης της Urus.

Lamborghini-Urus-f640

Advertisement

Άλλα αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά στο τετραθέσιο SUV, περιλαμβάνουν δερμάτινα καθίσματα δύο τόνων, αντιθέσεις στη ραφή και ένα διακριτικό σήμα Lamborghini στην πλευρά του συνοδηγού στο ταμπλό. Μπορούμε επίσης να δούμε εξαγωνικούς αεραγωγούς αλλά και μοναδικούς διακόπτες.