ΝΕΑ

Wey XEV concept: Με στιλ και φαντασία

Ελλάδα 6:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Wey XEV concept: Με στιλ και φαντασία

ΝΕΑ

Wey XEV concept: Με στιλ και φαντασία

ΝΕΑ

Η μάρκα Wey Luxury brand μας έδειξε το τελευταίο δημιούργημά της, το εντυπωσιακό πρωτότυπο XEV concept στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης. Η ανάγκη για τολμηρές ιδέες βρίσκει εφαρμογή τόσο στο κορμί του όσο και στις τεχνολογικές λύσεις που προάγει.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Το όχημα παραπέμπει άμεσα στο Tesla Model X και πρόκειται για ένα υβριδικό crossover plug-in που διαθέτει διακριτικούς προβολείς, πόρτες που ανοίγουν προς τα πάνω αλλά και σωστά σχεδιασμένες ζάντες αλουμινίου σε ότι αφορά στην αεροδυναμική. Το μοναδικό στυλ συνεχίζεται, καθώς το πρωτότυπο διαθέτει μια σαρωτική γραμμή που συνεχίζει μέχρι το πίσω μέρος. Μπορούμε επίσης να δούμε έναν ιδιαίτερα σχεδιασμένο πίσω προφυλακτήρα, με ενσωματωμένο διαχύτη αλλά και μια περιμετρική μπάρα στην πέμπτη πόρτα.

Η Wey δεν είπε πολλά για την καμπίνα, αλλά διαθέτει τέσσερα επιμέρους καθίσματα τα οποία χωρίζουν από κεντρικές κονσόλες. Οι προδιαγραφές απόδοσης δεν κυκλοφόρησαν αλλά το XEV διαθέτει ένα υβριδικό σύστημα μετάδοσης κίνησης που αποτελείται από έναν συμβατικό κινητήρα που τροφοδοτεί τους εμπρός τροχούς και έναν ηλεκτρικό κινητήρα που τροφοδοτεί τους πίσω τροχούς. Οι κινητήρες μπορούν να λειτουργούν ανεξάρτητα ο ένας από τον άλλο, ή μαζί, για να δώσουν στο crossover ένα σύστημα μετάδοσης κίνησης σε όλους τους τροχούς.

Advertisement
Advertisement

Wey-XEV-Concept-tsiro-640

Η Wey ισχυρίζεται ότι το πρωτότυπο είναι εξοπλισμένο με αυτόνομο σύστημα οδήγησης το οποίο επιτρέπει “μη επανδρωμένες λειτουργίες” στον αυτοκινητόδρομο και σε αστικά περιβάλλοντα. Σύμφωνα με πληροφορίες, το σύστημα χρησιμοποιεί μια ποικιλία αισθητήρων από κάμερας και λέιζερ για την ανίχνευση κοντινών αντικειμένων προκειμένου να επιτρέψει στο όχημα να διαθέτει συστήματα υποστήριξης οδηγού υψηλής τεχνολογίας, όπως “αυτόματο σύστημα ελέγχου ταχύτητας ταξιδιού, ενεργή αλλαγή λωρίδας, επεξεργασία διασταυρώσεων και άλλες βασικές λειτουργίες“. Η εταιρεία αναφέρει επίσης ότι το συγκεκριμένο πρωτότυπο μπορεί να αντιμετωπίσει απροσδόκητες καταστάσεις όπως “επισκευές δρόμων και ελιγμούς κυκλοφορίας”.