Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα highlights του Kia Stonic

Ελλάδα 2:18
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα highlights του Kia Stonic

ΝΕΑ

Τα highlights του Kia Stonic

ΝΕΑ

Ένα από τα πλέον ενδιαφέροντα μοντέλα στην ταχέως αναπτυσσόμενη κατηγορία των compact SUV είναι το KIA Stonic. Ας δούμε αναλυτικά το γιατί!

Advertisement
Advertisement

Είναι ένα ακόμα μέλος της καλαίσθητης, πρόσφατα ανανεωμένης, σύγχρονης γκάμας της κορεάτικης εταιρίας. Αποτέλεσμα των συνδυασμένων προσπαθειών των στούντιο σχεδιασμού της Kia, τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Κορέα, είναι ένα μοντέλο φρέσκο, μοντέρνο, νεανικό, που σε τραβάει με την πρώτη ματιά και επιδιώκει να σε κερδίσει στη συνέχεια.

Με compact διαστάσεις (μήκος αμαξώματος 4.140 μέτρα) και εμφάνιση νεανική η οποία ενισχύεται από τη διχρωμία αμαξώματος/οροφής και τη δυνατότητα επιλογής ανάμεσα από είκοσι διαφορετικούς συνδυασμούς (που προκύπτουν από την ύπαρξη εννέα βαφών αμαξώματος και πέντε οροφής)!

Το εξωτερικό του είναι τολμηρό, οι αεροδυναμικές γραμμές και η γνώριμου σχεδιασμού για όλα τα μοντέλα της μάρκας μάσκα, προσθέτουν χαρακτήρα. Το καπό είναι μυώδες, τα εμπρός φωτιστικά σώματα τύπου Projection διαθέτουν φώτα ημέρας τεχνολογίας LED αλλά και ξεχωριστούς προβολείς με λειτουργία στροφής. Σε συνδυασμό με τους προβολείς ομίχλης σας επιτρέπουν να δείτε καθαρά το δρόμο στον οποίο θα πατήσουν οι τροχοί, με τις δίχρωμες ζάντες αλουμινίου 17”. Το κάτω μέρος περιλαμβάνει μαύρα πλαστικά τα οποία απλώνονται περιμετρικά σε όλο το όχημα. Οι καθρέφτες και οι εμπρός κολώνες ακολουθούν χρωματικά την επιλογή της οροφής. Στο πίσω μέρος υπάρχει μικρό σπόιλερ οροφής, τα φωτιστικά σώματα οριοθετούν το οριζόντιο «νεύρο» που αποτελεί ένα ακόμα ιδιαίτερο στοιχείο σχεδιασμού του Stonic ενώ ο αεροδυναμικός διαχύτης ολοκληρώνει το «πακέτο».

Advertisement
Advertisement

Kia-Stonic-c640

Το εσωτερικό είναι εξίσου μοντέρνο, επίσης με πολλές επιλογές χρωμάτων, με την Kia να περηφανεύεται πως το Stonic είναι το πιο εξατομικευμένο μοντέλο της. Είναι οδηγοκεντρικό, με εργονομικό σχεδιασμό, ενώ η εύχρηστη οθόνη 7 ιντσών, με υψηλής ανάλυσης γραφικά, προβάλλει τις απαραίτητες πληροφορίες σε όλους τους επιβάτες. Προσφέρει ευκολία ρυθμίσεων και πλήρη διασύνδεση με Apple CarPlay και Android Auto, ενώ υπάρχουν και πολλοί αποθηκευτικοί χώροι για μικροπράγματα. Επιπρόσθετα, μπορείτε να επιλέξτε μεταξύ υφάσματος ή δέρματος για τις επενδύσεις των καθισμάτων – ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.

Kia-Stonic-g640

Advertisement

Το γεγονός ότι το νέο Kia Stonic είναι κομψό και διασκεδαστικό, δε σημαίνει ότι έχουν γίνει χωροταξικές παραχωρήσεις στο σχεδιασμό του. Υπάρχει άφθονος χώρος για να νιώσουν άνετα όλοι οι συνεπιβάτες σας κατά τη διαδρομή. Θέλετε να μεταφέρετε εξοπλισμό; Κανένα πρόβλημα και πάλι. Απλώς ρίξτε τα πίσω καθίσματα (με αναλογία 60:40) και δημιουργείστε έναν μεγάλο χώρο φόρτωσης. Το μακρύ μεταξόνιο εξασφαλίζει άφθονους χώρους και για τους πίσω επιβάτες ενώ και με τα πίσω καθίσματα σε κανονική διάταξη, υπάρχουν διαθέσιμα 352 lt στο χώρο αποσκευών!

Kia-Stonic-i640tall

Advertisement

Στα μεγάλα ατού του Stonic είναι η πλούσια τεχνολογική του φαρέτρα στον τομέα των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας καθώς μεταξύ άλλων εφοδιάζεται με:
– Σύστημα Αποτροπής Εμπρόσθιας Σύγκρουσης (Forward Collision-Avoidance Assist – FCA) που σας βοηθά στην αποφυγή της σύγκρουσης ή το μετριασμό των συνεπειών της
– Σύστημα Προειδοποίησης Σύγκρουσης σε Τυφλό Σημείο (Blind-Spot Collision Warning – BCW) που σας παρέχει ασφάλεια όταν κάποιος εισέρχεται σε ένα τυφλό σημείο του οπτικού σας πεδίου
– Σύστημα Ανίχνευσης Προσοχής του Οδηγού (Driver Attention Warning – DAW) που σας προτρέπει να κάνετε ένα διάλλειμα όταν αντιληφθεί ότι το χρειάζεστε
– Σύστημα προειδοποίησης αναχώρησης λωρίδας (Lane Departure Warning – LDW) με οπτικές και ακουστικές προειδοποιήσεις που σας κρατούν στην πορεία σας
– Σύστημα Αυτόματης Λειτουργίας Προβολέων (High Beam Assist – HBA) που απενεργοποιεί με έξυπνο τρόπο τους προβολείς (μεγάλη σκάλα), ούτως ώστε να μην τυφλώνετε τους αντίθετα κινούμενους οδηγούς

Kia-Stonic-d640tall

Εξελιγμένο να συνδυάζει ιδανικά την άνεση με τη σπορ οδική συμπεριφορά, το νέο Kia Stonic διαθέτει ένα γρήγορο, γεμάτο αίσθηση τιμόνι κι ένα στιβαρό πλαίσιο κατασκευασμένο από ατσάλι υψηλής αντοχής, για κορυφαία ακαμψία με το ελάχιστο δυνατό βάρος. Στοιχεία που εξασφαλίζουν πολύ καλή ποιότητα κύλισης.

Advertisement

Το Kia Stonic προσφέρεται με 4 επιλογές σε κινητήρια σύνολα:
– 1.25 D-CVVT (MPi) κινητήρα βενζίνης με απόδοση 84 PS και 12.4 kgm ροπής, που συνεργάζεται με 5άρι μηχανικό κιβώτιο
– 1.4 D-CVVT (MPi) κινητήρα βενζίνης με απόδοση 100 PS και 13.6 kgm ροπής, που συνεργάζεται με 6άρι μηχανικό κιβώτιο
– 1.0 D-CVVT (T-GDi) κινητήρα βενζίνης με απόδοση 120 PS και 17.5 kgm ροπής, που συνεργάζεται με 6άρι μηχανικό κιβώτιο
– 1.6 VGT (CRDi) κινητήρα πετρελαίου με απόδοση 110 PS και 26.5 kgm ροπής, που συνεργάζεται με 6άρι μηχανικό κιβώτιο

Και όλα αυτά, με πλήρη εγγύηση 7 ετών ή 150.000 χιλιομέτρων!

Kia-Stonic-j640