Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Rolls-Royce Cherub: Το υποτιθέμενο μικρότερο SUV

Ελλάδα 12:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Rolls-Royce Cherub: Το υποτιθέμενο μικρότερο SUV

ΝΕΑ

Rolls-Royce Cherub: Το υποτιθέμενο μικρότερο SUV

ΝΕΑ

Η αγορά των πολυτελών crossover αυξάνεται σε τέτοιο βαθμό ώστε να παρατηρούμε αποκλίνουσες τάσεις. Από τη μία πλευρά βλέπουμε όλο και περισσότερους premium κατασκευαστές να παράγουν όλο και μικρότερα SUV. Από την άλλη, βλέπουμε τους πιο διακεκριμένους από αυτούς – όπως τη Rolls-Royce για παράδειγμα – να «χτυπά» με μάλλον μεγάλες σχετικά προτάσεις.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Στην περίπτωση της βρετανικής μάρκας, δεν περιμένουμε ποτέ να συναντηθούν ποτέ οι δύο αυτές τάσεις. Αλλά αν το έκαναν, θα μπορούσε να φαίνεται κάτι τέτοιο. Εμπνευσμένο από τον Nikita Aksyonov είναι ένα subcompact crossover που ονομάζεται Cherub (ως μικρότερο αντίγραφο των Ghost, Wraith, και Phantom). Φαίνεται να βασίζεται στο νέο Volvo XC40, αλλά διαθέτει μια όρθια μάσκα από Pantheon, οπίσθιες πόρτες «suicide», όλα όσα θα μπορούσαμε δηλαδή να περιμένουμε με λίγα λόγια από το νέο Cullinan, αλλά σε πολύ μικρότερο πακέτο.

Θα πρέπει ορθολογικά να ανταγωνιστεί τα Mercedes GLA, Audi Q3, Infiniti QX30 και το νέο Lexus UX, χωρίς να ξεχνάμε τα Volvo X1 και BMW X1. Ή το Range Rover Evoque και το νέο Jaguar E-Pace. Αλλά η Rolls λογικά θα χρεώνει πολύ περισσότερο το δικό της προϊόν, πράγμα που θα σήμαινε ότι θα ήταν πολύ πιο κοντά σε τιμή στα μεγαλύτερα μοντέλα.

Advertisement
Advertisement

Είτε από την άλλη, θα έπρεπε να χρεώνει πολύ λιγότερο από οτιδήποτε έχει φτιάξει μέχρι σήμερα, κάτι το οποίο δεν θα καθόταν τόσο καλά στην αυτοκινητοβιομηχανία ή την ελίτ πελατεία της. Έτσι, ενώ θα μπορούσαμε να δούμε μια μέρα μικρότερο SUV από το Cullinan, αμφιβάλλουμε αν θα ήταν ποτέ τόσο μικρό.