Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πιο κοντά το SUV της Lotus

Ελλάδα 12:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πιο κοντά το SUV της Lotus

ΝΕΑ

Πιο κοντά το SUV της Lotus

ΝΕΑ

Φαίνεται ότι το SUV της Lotus έχει πλησιάσει πλέον την πραγματικότητα, μετά και την πρόσφατη εξαγορά της Geely από τον βρετανικό κατασκευαστή σπορ αυτοκινήτων, η οποία ανατρέπει τα δεδομένα. Η συνέχεια αναμένεται όντως συναρπαστική…

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Η Lotus αναφέρεται σε ένα νέο SUV το οποίο πρόκειται να ανταγωνιστεί την Porsche Macan. Δυστυχώς, ένα τέτοιο όχημα δεν κατάφερε να υλοποιηθεί μέχρι σήμερα παρότι το φιλόδοξο πλάνο μετρά πλέον μια δεκαετία, κυρίως λόγω της αδυναμίας του κατασκευαστή να κερδίσει χρήματα.

Ωστόσο, τα οικονομικά της εταιρείας βρίσκονται τώρα στο καλύτερο επίπεδο εδώ και χρόνια, εννοείται μετά την εισαγωγή ενός στόλου ειδικών εκδόσεων των Elise, Exige και Evora. Κατά συνέπεια, η Lotus θα μπορούσε τελικά να είναι σε θέση να τραβήξει τη σκανδάλη σε ένα SUV, όπως έπραξαν ήδη οι περισσότεροι ανταγωνιστές της.

Advertisement
Advertisement

Lotus-SUV-Geely-China-tsiro-640

Τον Μάιο, η κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία Geely επιβεβαίωσε ότι θα αποκτήσει την πλειοψηφία του ποσοστού της DRB-HICOM στη Lotus. Πέρα από αυτή τη συμφωνία, που παρέχει στη Lotus τα μέσα μιας μεγάλης αυτοκινητοβιομηχανίας, της ανοίγει ορίζοντες και στην κινεζική αγορά, μια περιοχή όπου τα SUV είναι εξαιρετικά δημοφιλή και αποφέρουν κέρδη.

Lotus-SUV-Geely-China-inter-tsiro-640

Advertisement

Στην αρχή του τρέχοντος έτους, ο διευθύνων σύμβουλος της Lotus Jean-Marc Gales, δήλωσε ότι ένα SUV θα ήταν “μια ωραία προσθήκη στη σύνθεση” αλλά πρότεινε ότι θα μπορούσε να είναι τέσσερα έως και πέντε χρόνια μακριά η υλοποίηση. Αλλά, με την πρόσφατη υποστήριξη της Geely, η σημαντική αυτή κίνηση θα μπορούσε να έρθει πολύ νωρίτερα.