Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Pininfarina: Θα γίνει κατασκευαστής ηλεκτρικών;

Ελλάδα 20:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Pininfarina: Θα γίνει κατασκευαστής ηλεκτρικών;

ΝΕΑ

Pininfarina: Θα γίνει κατασκευαστής ηλεκτρικών;

ΝΕΑ

Τα χνάρια της Tesla φαίνεται πως θέλει να ακολουθήσει ο διάσημος σχεδιαστικός οίκος Pininfarina, ο οποίος δεν αποκλείεται στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον να μεταμορφωθεί από στούντιο σχεδιασμού σε κατασκευαστή ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Αυτό τουλάχιστον φέρεται να υπονόησε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Paulo Pininfarina κατά τη διάρκεια του λόγου που έδωσε σε καλεσμένους στο Σαλόνι της Γενεύης. Ο Pininfarina  δήλωσε πως η θυγατρική του σχεδιαστικού οίκου, ο κολοσσός που ακούει στο όνομα Mahindra, αναπτύσσει τον τελευταίο καιρό την στρατηγική του που αφορά τα ηλεκτρικά οχήμματα και άφησε να εννοηθεί ότι ο σχεδιαστικός οίκος θα είναι ο πρώτος που θα επωφεληθεί από αυτή τη στρατηγική.

Advertisement
Advertisement

“Το όνειρο του πατέρα μου ήταν η δημιουργία μια εταιρίας αυτοκινήτων και αυτό ήταν και το όνειρο του πατέρα το. Τώρα σκοπεύω να κάνω αυτό το όνειρο πραγματικότητα”, είπε ο Ιταλός κατά τη διάρκεια του λόγου του.

Οι προοπτικές για αυτή την εξέλιξη είναι ιδιαίτερα ελπιδοφόρες για τον οίκο Pininfarina που μας έχει χαρίσει μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά αυτοκίνητα όλων των εποχών, αφού η Mahindra έχει τη οικονομική επιφάνεια για ένα τέτοιο εγχείρημα αλλά και την τεχνογνωσία που πηγάζει και από τη συμμετοχή της στο πρωτάθλημα in Formula E.

Το πρωτότυπο H2 Speed Hydrogen που παρουσίασε ο Pininfarina είναι… ότι πρέπει για να γίνει η αρχή καθώς ήδη υπάρχουν συζητήσεις για περιορισμένη παραγωγή.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα μάλιστα με την ιστοσελίδα motor1.com, περισσότερα για αυτό θα γνωρίζουμε σύντομα και συγκεκριμένα στις 14 Απριλίου όταν και η εταιρία φέρεται πως θα αποκαλύψει τα σχέδιά της, κατά τη διάρκεια του αγώνα Formula E που θα πραγματοποιηθεί στην Ρώμη.

Pininfarina-Electric-640