Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Pininfarina H2 Speed: Για τολμηρούς εκατομμυριούχους…

Ελλάδα 2:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Pininfarina H2 Speed: Για τολμηρούς εκατομμυριούχους…

ΝΕΑ

Pininfarina H2 Speed: Για τολμηρούς εκατομμυριούχους…

ΝΕΑ

Στούντιο όπως ο Pininfarina συνήθως σχεδιάζουν αυτοκίνητα (μεταξύ άλλων) για άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες. Όπως και το εντυπωσιακό για παράδειγμα H2 Speed, το οποίο αποκαλύφθηκε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης. Αλλά αυτή τη φορά, έκαναν κάτι από μόνοι τους για τον εαυτό τους…

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Ο Pininfarina κατέλαβε τη φαντασία μας στην έκθεση πριν από δύο χρόνια, όταν αποκάλυψε το πρωτότυπο H2 Speed. Και τώρα λοιπόν το θέτει σε παραγωγή. Το υδρογονοκίνητο αυτοκίνητο έχει σχεδιαστεί (και πρόκειται να κατασκευαστεί) από το διάσημο ιταλικό οίκο carrozzeria, με την αρωγή σε ότι αφορά στον κινητήρα από την αγωνιστική εταιρία GreenGT. Η Γαλλο-ελβετική στολή έχει πειραματιστεί για περίπου μια δεκαετία τώρα και η τεχνογνωσία της θα είναι αναμφίβολα καλά συνδεδεμένη με το ιστορικό του Pininfarina.

Pininfarina-H2-tsiro-640

Advertisement
Advertisement

Το πλαίσιο από ανθρακονήματα που υποστηρίζει το H2 Speed προέρχεται από ένα πρωτότυπο του Le Mans, το οποίο έχει τροποποιηθεί με μεγαλύτερο μεταξόνιο και στενότερα μετατρόχια. Έχει επίσης ένα τοποθετημένο πιλοτήριο για να αφήσει τους ερασιτέχνες εκατομμυριούχους (που δεσμεύονται να αγοράσουν αυτό το υψηλής τεχνολογίας παιχνίδι) να δοκιμάσουν τις αντοχές τους στην πίστα. Το αμάξωμα, φυσικά, είναι εντελώς φρέσκο. Διαθέτει κλειστό κοκπιτ, αεραγωγό στην οροφή, γιγαντιαίες εισαγωγές αέρα στις πλευρές, οριζόντιο πτερύγιο για να το διατηρεί σταθερό στις μεγάλες ταχύτητες όπως επίσης και μια μεγάλη πίσω πτέρυγα για να το κρατήσει στην επιφάνεια της τροχιάς, νικώντας τους νόμους της Φυσικής.